ДФЗ започна изплащането на помощи по програмата за пчеларство

ДФЗ започна изплащането на помощи по програмата за пчеларство

Държавен фонд „Земеделие“ започна изплащането на финансовата помощ по Националната програма по пчеларство (НПП) за прием през тази година, това съобщиха от пресцентъра на разплащателната агенция. От началото на приема са приети близо 670 заявления – по част от тях средствата вече са изплатени.

За финансовата 2020 г. за сключени 1 708 договора на обща стойност близо 6 млн. лв. Крайният срок за инвестиции и подаване на заявления за плащане бе удължен до 31 август.

За всяка от посочените в договора дейности от мерките на НПП може да бъде подадено отделно заявление за плащане. Сред изисквания за кандидастване е пчеларите да имат валидна регистрация като земеделски стопани в регистъра на Министерството на земеделието. Освен това трябва да са подали и актуална информация за пчелините и броя на пчелните семейства в регистъра на пчелините, воден от Българската агенция по безопасност на храните. Те не трябва да имат задължения към държавния бюджет или да са осъждани. В момента се извършват проверки на място във връзка с реализацията на инвестициите.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.