ДФ „Земеделие“ започва проверки на място преди изплащането на евросубсидии

ДФ „Земеделие“ започва проверки на място преди изплащането на евросубсидии

Фонд „Земеделие“ започва теренните проверки по подадените заявления за директни плащания за Кампания 2021. Контролът тръгва с посещения на място на декларираните площи и животни по различните схеми и мерки, за които са заявени субсидии, съобщиха от Разплащателната агенция.

Контролните механизми още преди изплащането на европейските субсидии са фактор за свиването на възможните измами до минимум. Част от проверките за заявените за подпомагане площи се извършват чрез дистанционно проучване, уточняват от фонд „Земеделие“.

За целите на този метод се използват изображения с много висока резолюция. Заснемането им се извършва всяка година от сателитни платформи под егидата на изследователския център към Европейската комисия.

При проверка за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци се измерва площта на декларираните парцели и се констатира наличието на заявената култура.

В животновъдните ферми се проверява идентификацията и регистрацията на животните. Този контрол е особено важен в контекста на установените напоследък драстични нарушения, при които стана ясно, че субсидии са получавани за хиляди виртуални животни, а при проверка на място се оказа, че няма нито животни, няма нито дори и ферми.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.