Управителният съвет  на ДФ „Земеделие“ предоставя индивидуална помощ de minimis на семейство Димитрови от брациговското село Исперихово в размер на 15 900 лв., чиято ферма за овце остана без фураж заради пожар. Инцидентът стана дни преди Коледа и 400-те овце останаха без храна в студените зимни дни. В социалните мрежи съпричастни хора от цялата страна се трогнаха за животните и малко храна се осигури, а изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев лично се ангажира с проблема и обеща държавата в лицето на фонда да помогне за спасяване на бедстващите животни.

Семейство Димитрови ще получат индивидуална помощ de minimis в размер до 15 900 лв. Подкрепата ще компенсира фермерите за щетите, които огнената стихия нанесе на стопанството, унищожавайки близо 20 тона зърно и 10 хил. бали фураж.

С държавната помощ ще бъде закупено зърно и балиран фураж, с които ще се осигури изхранването на стадото овце през зимния период.

Общият размер на подпомагането за един земеделски стопанин, както и за едно и също предприятие по схемата de minimis не може да надхвърля левовата равностойност на 25 000 евро (48 895.75 лв.) за период от три данъчни години (2017– 2019 г.).

 

По темата: ферма за овце
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Оранжерии пред фалит заради коронавируса

Хиляди производители на разсад твърдят, че са обречени на фалит, тъй като не могат да продадат продукцията си.  Заради крутите мерки срещу коронавируса пазарите са затворени. 

Украйна забрани износа на елда

Министерството на селското стопанство на Украйна забрани износа на елда (гречка), съобщиха световните агенции. Мярката е със срок на действие до 1 юли е целта е защитата на вътрешния пазар.