ДФ

ДФ "Земеделие" изплати над 24 млн. лева на овцевъди и козевъди

Над 24 млн. лв. или по-точно 24 174 449 лв. получиха овцевъди и козевъди. Средствата идват по схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ 3), за Кампания 2020, съобщи Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Сумата, изплатена от ДФ "Земеделие", подпомогна 5 835 животновъди от страната.

Ставката за плащане за едно допустимо за подпомагане животно е в размер на 37,93 лв. и е определена със заповед на министъра на земеделието. Всъщност държавният фонд имаше готовност да изплати сумите още на 26 октомври, но поради обновяване данните за животните в системата ВетИС на агенцията по храните е налице забавяне.

От ресорното министерство напомнят, че право на подпомагане имат кандидати, които отглеждат 50 или повече животни, и отговарят на изискванията на чл. 39 от НАРЕДБА № 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания. Преходна национална помощ се отпуска само за секторите, за които са предоставяни национални доплащания през 2013 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.