0

О бщина Девня организира за пета поредна година фестивала „Марцианопол- животът в древния град“, който ще се проведе на 12 и 13 юни в Античния амфитеатър на Марцианопол в кв. „Река Девня“.

Община Девня организира за пета поредна година фестивала „Марцианопол- животът в древния град“, който ще се проведе на 12 и 13 юни в Античния амфитеатър на Марцианопол в кв. „Река Девня“.

Колоритни участници от България и Румъния ще пресъздадат живота в античния град - гладиаторски битки на арената, демонстрация на римски военни строеве и оръжия, римска кухня и ритуали, занаятчийски и робски пазари.

На 12 и 13 юни гост на „Марцианопол – животът в Древния град“ ще бъде и шеф-готвачът Филип Спасов, който ще приготви ястия по рецепти, съхранени от стотици години.

И тази година събитието ще е с напълно свободен достъп за всички желаещи да присъстват. В двата фестивални дни посещенията в Музея на мозайките в Девня също ще са безплатни, съобщиха организаторите.

Повече информация, снимки и кратки представяния на участниците може да се намери на страницата на фестивала: https://www.facebook.com/ancientmarcianopol/