Deutsche Bank планира до 2022 г. да съкрати 18 000 свои служители, като до крайния срок персоналът трябва да бъде намален на около 74 000 човека, пише в съобщение на сайта на най-голямата банка в Германия. На практика става дума за всеки шести работещ там.

Наскоро Wall Street Journal съобщи за  плановете на финансовата институция да намали броя на персонала си поне с 15 000 души. По информация Financial Times причина за предприеманите мерки е кризата в банката, криеща рискове от загуба на 5 млрд. евро. След по-малко от 3 години най-големият немски трезор предвижда да намали разходите си с 6 милиарда до 17 млрд. евро годишно. С реструктурирането си най-голямата банка по размера на активите в Германия възнамерява да намали съотношението между разходите и доходите до 70%.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Гражданската“ ще зависи от фишове и присъди

При определяне на цената на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите ще се взима предвид дали за дадения автомобил има влезли в сила наказателни постановления или фишове. Вторият фактор е дали водачът има влезли в сила присъди за извършени престъпления, опасни за обществото и обществения ред.

Средно по 6689 лева ще струва "Бюджет 2020" на данъкоплатец

Средно 6689 лв. ще струва сметката на правителството за 2020 г. на всеки български гражданин. Това показват данни ИПИ. Най-голям е делът на пенсиите (по 1518 лв.), следвани от здравеопазването (по 822 лв.) и образованието (по 769 лв.). Челната петица се допълва от социалните помощи и транспортът, които общо ще струват по 1119 лв. на всеки отделен българин, плащащ данъци.

Сметка над 50 бона ни осигурява личен банкер

Услугите на личен банкер можем да използваме, притежавайки повече от 50 000 лв., научи „Монитор“. Това става чрез депозит на същата сума, който се изисква от някои от банките у нас. Наред с това, към клиентите на финансовите институции има и редица други изисквания, срещу които потребителят получава предимства при обслужването си.