Детските градини във Велинград отварят на 1 юни

Детските градини във Велинград отварят на 1 юни

Детските градини в община Велинград отварят врати от 1 юни т.г. при стриктно спазване на всички условия за гарантиране здравето и сигурността на децата и персонала. Това съобщиха от кметската администрация в курортния град.

Оттам оповестиха и част от мерките, като например това, че посещенията на децата нямат задължителен характер и затова няма да бъдат обвързани със социалните придобивки. Родителите ще трябва еднократно да подадат декларация, с която да заявят, че гарантират за доброто здравословно състояние на детето, което доброволно тръгва на детска градина.  

Отпада изискването за медицинска бележка, удостоверяваща здравето на детето. Целта е да се намалят рисковете от струпване на деца и родители пред лекарските кабинети. При добри метеорологични условия, обучението в детските градини ще се провежда основно на открито.

За намаляване риска за здравето на персонала ще бъдат осигурени всички необходими лични предпазни средства. Ще се спазва задължителна социална дистанция между отделните групи, както и между учители и родители и т.н. При установяване на инфекция в дадена група ще бъдат прилагани стандартните протоколи за действие в детските градини.

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.