Умните часовници и смартфоните за деца не са новост, като от скоро, дори FitBit предлага детски умен часовник, но китайската компания Abardeen има малко по различен подход. Най-новото предложение на компанията, което от тази седмица набира средства в Kickstarter, използва модулен дизайн, комбинирайки телефон и умен часовник за деца.

Създадена да бъде смартфон, умен часовник и гласово контролиран домашен асистент, системата Novus се състои от четири компонента, като един е допълнителен. Първият е Novus Core, задвижван от Android, 4G модул напомнящ на Apple Watch, който съдържа цялата свързана с телефона / часовника технология и екран. Както името подсказва, това е ядрото на системата.

Novus Core може да се постави в модула за часовник (Watch Module), подходящ за деца склонни да губят вещи, като телефони, или да се постави в модула за телефон (Phone Module), който предоставя и още два дни живот на батерията. Телефонният модул използва сензорно колело, подобно на iPod, за контрол на Novus и преминаване през екранните менюта.

Novus Core с Phone Module може да бъде поставен в допълнително предлагания домашен модул (Home Module), който не само зарежда батериите на Novus Core и Phone Module, но и ги превръща в говорител, наричан от компанията AI Speaker. Това не е само зарядна станция с високоговорител, а интелигентен високоговорител с вграден Google Assistant, будилник и интелигентна нощна лампа, която се включва, когато засече движение посредством инфрачервени сензор.

Едно от препятствията при разработването на смартфони за деца е, че децата и родителите често имат различни изисквания и много различен вкус. Abardeen смята, че се е справила с това предизвикателство, създавайки функции и дизайн, който децата ще намерят за полезни и приятни, като същевременно предоставя на родителите функционалността и сигурността, която искат.

 

„Когато започнахме да изграждаме Novus, искахме да вземем най-новите налични технологии и да ги приложим към уникалните нужди на децата и техните родители”, казва Джако Лиу (Jacko Liu), изпълнителен директор на Abardeen.


За децата, Novus разполага с фитнес трекер, камера за видео повиквания, музикален и видео плейър, чрез жак за високоговорител или слушалки, способност да се сдвоява локално с други собственици на Novus, SOS функция, която набира предварително зададен номер, както и обичайните функции за повикване и SMS, включително функция с предварително зададен отговор на SMS, като всичките могат да бъдат активирани или ограничени от приложението за родители KidMate. Компанията заявява, че продуктът е водоустойчив със степен на защита IP65, което е устойчивост на прах, дъжд и пръски. Това е нормално за телефони и часовници, но разочароващо за устройство, което ще се използва от деца.


За родителите, Novus предлага доста впечатляващи функции, които се контролират от приложението KidMate на Abardeen. Приложението позволява на родителите да ограничават контакти, да задават ограничение на времето за използване на телефона и да проследяват Novus посредством множество методи за позициониране, като GPS и Wi-Fi.

Родителите също могат да настроят сигнали за местоположение, като пристигане вкъщи или училище, както и да позвънят безшумно, без телефона да звъни, за да чуят какво прави детето им. Подобно на стандартните телефони, Novus може да набира всеки номер, а не само тези, които се съхраняват в устройството, но родителите могат да ограничат и тази функция от приложението.

Според компанията, Novus е лесен за настройване. След поставянето на SIM картата и включването на устройството, на екрана се появява QR код, който родителят сканира през приложението KidMate.

Подкрепата започва от $ 169, което включва Novus Core, Phone Module и Watch Module. Novus е постигнал целта си в рамките на първите четири часа от началото на кампанията в Kickstarter, а производството е планирано да започне през юли 2019 г., като първите доставки се очакват през август.

 

По темата: Novus Novus Core KidMate Abardeen K
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Фейсбук спря приложения заради теч на лични данни


Facebook обяви, че е преустановил действието на десетки хиляди приложения заради потенциален риск за спазването на личната неприкосновеност на потребителите му след вътрешна проверка на милиони приложения, предаде АФП.

Приложение "съблича" хора на снимки

Американски програмист създаде алгоритъм, който премахва дрехите от всяка снимка с няколко клика, съобщава Vice. За момента DeepNude работи само с фотографии на жени, но разработчикът обещава по-нататък да научи програмата да "съблича" и мъже.

Китай наблюдава Арктика и Антарктика от космоса

Китай изведе в орбита три космически апарата, включително микроспътника BNU-1 ("Цзинши-1") за наблюдение на Арктика и Антарктика, предадоха световните медии. Това съобщи Китайската корпорация за аерокосмическа наука и техника.