Детски градини в

Детски градини в "Красно село" и "Младост" поемат децата на медици (ЗАПОВЕД)

Столичните детски градни 124 "Бърборино" в "Красно село" и 117 "Надежда" в "Младост" ще приемат деца на медиците, докато другите детски заведения са затворени, заради новите мерките срещу коронавориса. Работното време на забавачките е от 7 до 19 часа. Това е заложено с заповед на кмета на града Йорданка Фандъкова. 

Родителите на дете, от които поне един от тях работи в COVID отделение в болница или в COVID кабинет в поликлиника, могат да подадат заявление в детската градина или на електронната поща на забавачката, че детето им ще посещава занятията.

Фандъкова нарежда директорите на двете детски градини, да създадат организация за поставяне на входящ номер в дневника за входяща кореспонденция на всяко заявление. Ако заявлението е подадено по електронен път, входящият номер се изпраща на родителя.

В заповедтана кмета се посочва:

"В случай че децата са повече от една група, да не се допуска смесване на деца от отделни групи и смесване на персонал между групите. Работното време на дежурните детски градини е всеки работен ден от 7 до 19 часа. Ежедневният прием в детската градина да се извършва в значителен интервал от време, а ако климатичните условия го позволяват – на двора или на специално обособено пространство, осигуряващо отстояние на най-малко 2 м. между семействата, като не се допуска влизането на придружителите на децата в сградата на детската градина. Приемът в детската градина да се извършва от медицинско или друго упълномощено от директора лице при използване на необходимите индивидуални предпазни средства – маска/шлем, като в случай на констатиране на признаци на заболяване детето не се приема. Ако детската градина има повече от един вход, от който се приемат децата, директорът следва да осигури сутрешен филтър за прием на всеки вход. Педагогическите специалисти следва да носят лични предпазни средства (маски/шлемове) през цялото време на престоя в сградата на детската градина. В детската градина ежедневно да се извършва двукратно влажно почистване и дезинфекция на всички критични точки – подове, маси, дръжки на врати, прозорци, ключове за осветление, парапети, уреди, екрани, тоалетни чинии, мивки, кранове и др., а при наличие на потвърден случай на COVID-19 хигиенните".

Цялата заповед на Фандъкова може да прочетете ТУК.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.