0

Ф естивал на летенето на хвърчила се превърна ужасяващо събитие в Тайван в неделя, когато 3-годишно момиче се оплете в опашката на гигантско хвърчило и бе вдигнато от него нависоко във въздуха, пише CNN.

Фестивал на летенето на хвърчила се превърна ужасяващо събитие в Тайван в неделя, когато 3-годишно момиче се оплете в опашката на гигантско хвърчило и бе вдигнато от него нависоко във въздуха, пише CNN.

Международният фестивал на хвърчилата се е провел в град Хсинчу, южно от столицата Тайпе. Видео от инцидента, разпространено в социалните мрежи, показва как няколко души подготвят голямо дългоопашато оранжево хвърчило за полет пред зрителите. Хвърчилото вече се огъва от поривите на силния вятър.

След това организаторите пускат хвърчилото, но то полита нагоре заедно с малко дете, висящо от опашката му. Не е ясно колко близо е било момичето до хвърчилото на земята или как се е оплело в него.

Във видео се чуват крясъци, когато детето се издига високо във въздуха. Момичето остава във въздуха за около 30 секунди, преди да бъде изтеглено достатъчно ниско, за да могат хора от публиката да го хванат и освободят.

Момичето незабавно бе откарано в болницата с майка си и служителите на фестивала. Като по чудо е претърпяло само леки наранявания с ожулвания по лицето и шията.