Едно от шестте деца, които на 1 октомври, получиха финансов стимул от Фондация „Надеждата на Пазарджик“ за постиженията си, дари веднага половината от сумата за лечението на 18-годишния Георги Арнаудов от Пазарджик.

Възпитаникът на местното Спортно училище Любомир Германов, който е състезател на СК “Шампион“, споделил с родителите си, че иска да помогне на болния от онкозаболяване Георги и те напълно го подкрепили и поощрили. „Той има много повече нужда от тези средства в момента“.

Това е заявил тийнейджърът и пред председателя на Фондацията Иван Неделчев. Две млади пазарджиклийки само за броени дни утроиха сумата по дарителската сметка на 18-годишния Георги, нуждаещ се от пари за лечение от Сарком на Юинг.

След като в първия учебен ден инициативата „Дарение вместо букет“ успя да събере около 33 000 лева, организираният от Мирослава Казакова и Магдалена Тончева електронен базар във Фейсбук пожъна невероятен успех – постъпленията вече са почти 90 000 лева. 

Организира се и базар на открито, средствата от който също ще са за лечението на младия човек. Събитието ще бъде точно на 19-ия му рожден ден-на 10 октомври. Специален жест по този повод поднася и Представителен танцов състав „Чудесия“ – благотворителен концерт. Сумата, необходима за лечението му в Германия, е 300 000 лева. Всеки, който има желание да помогне, може да го направи в поставените кутии, както и на дарителската сметка на Георги Арнаудов :


BG72RZBB91551011086230
BIC RZBBBGSF, валута – BG Leva, Райфайзенбанк

По темата: болен младеж
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Ученици подредиха благотворителен базар в помощ на болен младеж

Учениците от Спортното училище в Пазарджик подредиха благотворителен базар в подкрепа на 19-годишния Георги Арнаудов. Младежът страда от онкологично заболяване и се нуждае от животоспасяваща операция в немска болница, за която са необходими немалко средства.

Пазарджишки ученици с награда от национално състезание по природни науки и екология

Божидар Каменски и Калоян Пунчев от 10 „а“ клас на ПМГ “Константин Величков” – Пазарджик спечелиха престижното трето място на XVIII Национално състезание по природни науки и екология в Търговище от 22.11 до 24.11.2019 г. , съобщи директорката Радка Спасова.

Спасителят от влака ще получи плакет и парична награда

Кметът на община Лесичово Серьожа Лазаров е поканил на среща в кабинета си Петър Бонев от пазарджишкото село Церово, младежа, който с риск за живота си се хвърли да спасява нападнатото от мъж с нож момиче във влака Варна-Пловдив преди дни.