Десет нови, временни офиси на бюрата по труда ще обслужват граждани

Десет нови, временни офиси на бюрата по труда ще обслужват граждани

Агенцията по заетостта разкрива в по-големите градове в страната десет временни офиси, в които ще се обслужват гражданите по време на обявеното извънредно положение. Те ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч.. Градовете, в които ще има допълнителни офиси са – Благоевград, Сандански, Хасково, Стара Загора, Русе, София, Пловдив, Габрово, а във Варна ще бъдат открити два временни офиси. Това заявиха от Агенцията по заетостта.

Целта е да се ограничи максимално струпването на хора в бюрата по труда. Предстои разкриването на още шест нови офиси, като списъкът ще бъде своевременно допълван, уточняват още от АЗ.

Изнесените офиси, както и всички бюра по труда, ще приемат клиенти при засилени предпазни мерки, включително и свързани със спазването на карантинния срок за завърналите се в чужбина. Особено важно за лицата, които искат да се регистрират като безработни и за получаване на обезщетения за безработица, е да разполагат с всички изисквани документи, разясняват още от Агенцията по заетостта.

От там напомнят и, че за периода на извънредното положение нормативно определените срокове за осигурените лица, каквито са повечето останали без работа, спират да текат. Документите за регистрация в бюрото по труда и за получаване на обезщетенияза безработица могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок. Вече регистрираните лица, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение.

Агенцията по заетостта продължава призива си „Останете си вкъщи!” и обръща внимание на желащите да посетят на място бюрото по труда, внимателно да преценят рисковете за собственото си здраве и здравето на хората около тях в периода на прилагане на засилени мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.