Зелена светлина за медицински факултет в Бургас

Зелена светлина за медицински факултет в Бургас

Министерският съвет даде "зелена светлина" да се открие медицински факултет към университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Решението трябва да бъде взето то Народното събрание. 

Новото звено във ВУЗ-а се създава по предложение на ръководството на университета въз основа на положително оценен от Националната агенция за оценяване и акредитация проект. Той предвижда в новото основно звено да се обучават студенти по специалността от регулираните професии „Медицина”.

Учебният процес ще се води от 54 преподаватели,

разпределени в 9 катедри. Университетът разполага с необходимата материално-техническа база за качествен образователен и научноизследователски процес.

В Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще се подготвят лекари за нуждите на спешната медицинска помощ, доболничната и болничната медицинска помощ, диспансери, центрове за опазване на общественото здраве, научноизследователски институти, служби по трудова медицина. Обучението ще се осъществява в съответствие с изискванията на Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалностите „Медицина“ и „Дентална медицина“ за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.