Депутатите пред медиите - на подиум и с видеонаблюдение

В къта за брифинги до новата пленарна зала в Партийния дом:

Депутатите пред медиите - на подиум и с видеонаблюдение

Народното събрание заделя 102 000 лв. за проектирането и изграждането на специалната платформа

Специална платформа, на която ще има подиум, монтирано видеонаблюдение и монитори, ще бъде изградена до новата пленарна зала на парламента в бившия Партиен дом. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от администрацията на Народното събрание, която е на стойност от 102 000 лв. и е за проектиране, надзор и изграждане на мястото за изявления на депутатите пред медиите.

Самата зона е около 80 квадрата, а там ще изникне самоносеща се метална конструкция, върху която ще бъде поставен подиум от около 20 квадрата. Той ще бъде с рампа за хора в неравностойно положение, както и снабден с трибуна и звукоизолиращи материали, така че изявленията пред медиите да не пречат на заседанията на депутатите вътре в пленарната зала.

Наред с това ще има видеонаблюдение и два вида монитори – звукови за оратора и обикновени, на които медиите могат да наблюдават самата пресконференция.

Срещу къта за брифинги пък ще има място за журналистите с микрофони за задаване на въпроси, място за тв операторите, които да заснемат изявленията, и подходящо осветление. Както и досега, ще има въженце, което да осигурява нужното пространство между изказващите се депутати и журналистите. Преди да се пристъпи към строежа на цялата конструкция обаче, ще има акустично изследване и дори 3D визуализация.

За самото проектиране са предвидени около 20 дни след подписването на договора, около седмица за 3D визуализацията, още около 10 дни за съгласуване и отстраняване на забележките. Самото изпълнение пък трябва да отнеме отделно 40 дни. Така целта е всичко да бъде готово до есента, когато се планираше депутатите да се преместят в новата пленарна зала.

 
Периодични прегледи за чиновниците, нови офис мебели за народните избраници

Наред с тази за изграждането на новия кът за брифингите от парламентарната администрация са пуснали и още няколко поръчки. Едната е за малко над 82 000 лв. и касае периодични прегледи за служителите на Народното събрание. Става дума за общо 674 души, като 624 от тях са в София, а 50 в базата за отдих на парламента във Велинград. Около 66 000 пък ще отидат за офис мебели, както и за такива за част от депутатските апартаменти. В това се включват офис столове за част от депутатските кабинети, бюра, шкафове, контейнери, легла – единични и двойни, матраци за тях, табли, гардероби, скринове и таолетки. От бройката на мебелите обаче става ясно, че няма да бъдат обновени много от служебните апартаменти на народните представители - между 4 и 6. В сумата са включени дори шезлонги - СПА и обикновени за базата на НС във Велинград, помощни масички за тях, както и такива за заведението към базата. Около 130 000 лв. пък са заделени за поръчката за хигиенни материали, в това число тоалетна хартия, кърпи и почистващи препарати.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.