0

Н ова книга написа народният представител от ГЕРБ Маноил Манев. Тя е пета по ред, а авторът вече е издавал учебници за студентите в колежа по охрана и сигурност „Свети Георги Победоносец“, чийто директор беше до скоро.

Нова книга написа народният представител от ГЕРБ Маноил Манев. Тя е пета по ред, а авторът вече е издавал учебници за студентите в колежа по охрана и сигурност „Свети Георги Победоносец“, чийто директор беше до скоро.

Изданието „Стига, рече Господ.Преврат по време на пандемия“ е написана за по-малко от два месеца във времето на обявяването на извънредното положение- в началото на март до към края на април, а през лятото е била редактирана от поетесата  Мирела Иванова. Пръв неин читатели се оказал синът на Манев- Симеон, който му подсказал някои от интересните развръзки в хода на действието.

„Това е  един фантастичен роман за едни съвсем реални събития. Нека читателите не търсят автобиографичност, макар един от главните герои с фамилия Матев да е мой адаш…Писах я на един дъх, помежду заседанията на парламента и кратките престои в дома си“, коментира експертът по проблемите на сигурността, който все още не знае кога ще представя творбата си. Със сигурност това ще се случи в родната му Стара Загора, но заради новите, по-затегнати противоепидемични мерки, това ще стане реалност едва в края на годината или началото на следващата. Манев държи да благодари най-вече на редакторката си Мирела Иванова,

За романа пък социалният  патолог Илиян Илиев написа в социалната мрежа „“Маноил Манев не може да остане незабелязан, дори насред площад пълен с хора. Животът му в родната Стара Загора не може да бъде определен със скучното „Живя скромно и незабележимо“, което така често чуваме за хората в ритуалните зали. Маноил Манев е вулкан от енергия, който клокочи неспирно през годините и често изригва. И тогава изгаря. Дори с риск да изгори и себе си. Минал през кариерата на професионално ченге, Началник на съдебната охрана, Директор на колеж, Манев влиза в Политиката не с внимателните, преценени, прокрадващи се стъпки на партиен апаратчик, а с гръм, хъс, готовност да сее хаос в редиците на Противниците…“ и добавя:„Макар и далеч от историческото поприще с елементи на Фентъзи, така характерни за бест-селъра му „Оръжието на Ордена“, новата му книга отново носи със себе си емоции, които няма да оставят никого равнодушен.А що се отнася до краткия път от „Осанна“ до „Разпни го“, Манев го е минавал няколко пъти и винаги е възкръсвал. И побеждавал.“

Междувременно политикът продължава работата си по втората част на тамплиерската сага, която наскоро се появи и на руски език под заглавието „Орден оружия“. В каталога от книги на Маноил Манев личат още няколко заглавия, сред които и стихосбирката му „Сърцето българско, душата моя“. За нея иначе далеч не най-нежния на вид автор казва:

„Написах всички тези стихове, защото в живота на мъжа има моменти, когато той трябва да сдържи чувствата си. Сигурно е различно за всеки човек, но за мен винаги е било трудно да премълча – особено когато съм имал усещането, че имам какво още да кажа. Затова и защото зная, че най-мразените хора са тези, които казват истината, си избрах освен боксовите ръкавици, меча и пистолета и още едно оръжие – словото. Колко ми се отдава или не ми се отдава, ще решите Вие“, казва авторът.