„Денят на бащата“ е рядко срещан продукт родно производство – хваща те за гърлото, като ти показва действителността. Серийният филм предизвика вълнение у зрителите, а причината е, че всеки може да се разпознае в поне един от героите.

Всеки със своите демони, грехове, лъжи и егоцентризъм. Най-важно обаче е посланието, което остави горчив послевкус след финалните надписи. Това не е Денят на бащата, нито Денят на майката, както го определиха някои. Това е Денят на детето. На възрастните им минава. Забравят обидите, изневерите, шамарите и продължават напред. След като детето изгуби по такъв начин единия си родител, то често губи връзката и с втория. Независимо дали е виновен бащата, майката, или както е модерно - родител 1 или родител 2. Без нужните грижи и внимание накрая детето губи себе си и се превръща в бледо отражение на собствения си образ. Няма нужда от скъпи играчки, от екскурзии до Дисниленд и от нови дрехи. То просто иска да знае, че е обичано. Статистика за Европа сочи, че всяко второ семейство се разделя. Това означава, че всяко второ дете може да се озове на онзи покрив от сериала, чудейки се дали да скочи. Защо? Защото играта на его между мама и тати е превъртяна. Победители няма. И не е нужно да се стигне до развод, за да изживее детето своя „ден“. За целта всеки родител трябва да преосмисли приоритетите си и в списъка кариера, любовен живот и купони да се наредят след мисията да си родител. Честит Ден на детето!

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Баба или ясла?

Може ли държавата да е баба на българските деца? Може ли да се грижи за тях, да ги отглежда, че и да ги възпитава, тоест да ги формира в първите седем години така, както в миналото правеха бабите и дядовците?

На брадясалите проблеми им трябва бръснач

Брадясали проблеми колкото щеш в държавата. Този с имотите на горублянци в столичния квартал „Младост“ обаче е прораснал „до кръста“. Над 20 години собствениците на имоти, върнати като земеделска земя, не могат да се разпореждат с тях, защото по Общ устройствен план са отредени за зелени площи и там общината планира да изгради Източен парк. Сигурно това нямаше да е апокалиптична драма, ако терените бяха от другата страна на София, откъм Кремиковци.

Колко са лошите в страшния филм?

Ние сме лошите в страшния филм, тъй пожела си съдбата. Мъжки момчета сме, знаем сами - лоши ще бъдем докрай! Черните ни дрехи крият от вас колко са бели душите ни. Текстописецът на известната песен на Слави Трифонов отдавна го е казал – хора с чисти души, но мъжки момчета са лоши герои в страшен филм. Като осъдените на доживот за убийства и други тежки престъпления. Всъщност не се знае дали ще бъдат лоши докрай, но май имат чувство за хумор. Събрали се, разбрали се и тръгнали да съдят държавата, че не могат да правят секс без камери.