„Денят на бащата“ е рядко срещан продукт родно производство – хваща те за гърлото, като ти показва действителността. Серийният филм предизвика вълнение у зрителите, а причината е, че всеки може да се разпознае в поне един от героите.

Всеки със своите демони, грехове, лъжи и егоцентризъм. Най-важно обаче е посланието, което остави горчив послевкус след финалните надписи. Това не е Денят на бащата, нито Денят на майката, както го определиха някои. Това е Денят на детето. На възрастните им минава. Забравят обидите, изневерите, шамарите и продължават напред. След като детето изгуби по такъв начин единия си родител, то често губи връзката и с втория. Независимо дали е виновен бащата, майката, или както е модерно - родител 1 или родител 2. Без нужните грижи и внимание накрая детето губи себе си и се превръща в бледо отражение на собствения си образ. Няма нужда от скъпи играчки, от екскурзии до Дисниленд и от нови дрехи. То просто иска да знае, че е обичано. Статистика за Европа сочи, че всяко второ семейство се разделя. Това означава, че всяко второ дете може да се озове на онзи покрив от сериала, чудейки се дали да скочи. Защо? Защото играта на его между мама и тати е превъртяна. Победители няма. И не е нужно да се стигне до развод, за да изживее детето своя „ден“. За целта всеки родител трябва да преосмисли приоритетите си и в списъка кариера, любовен живот и купони да се наредят след мисията да си родител. Честит Ден на детето!

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Игра на тронове“ с много губещи

Дойде краят на една ера. „Игра на тронове“ ще остави дълбок отпечатък в телевизионната история, но мнозина предпочитат сериалът да се беше превърнал в приказка без край. И, не, не става въпрос да се раздува с епизоди, които гонят по брой „Дързост и красота“.

Последните метри на предизборната кампания силно изнервят задкулисните играчи

Всички (олигарси) срещу Пеевски

Последните метри на предизборната кампания силно изнервят задкулисните играчи

В час по математика влиза инспектор. Прекъсва учителката и казва:
- Сега въпроси задавам аз! В тази стая има 24 ученици, 1 учителка, 1 инспектор, 52 обувки, 1 черна дъска, 28 бели и 11 цветни тебешира, 36 стъкла за прозорци, 18 щори и една гъба. Въпросът е на колко години съм аз?
Гробна тишина. Ръка вдига Иванчо.
- Кажи, момче!
- На 40! - смело отговаря Иванчо.
- Откъде позна бе, младеж?
- Еми вкъщи имам брат на 20 и мама казва, че е полуидиот...

Удобният параван на забравата

Непознаването на закона не е оправдание. Това трябва да се учи не само от студентите по право, а още в училище. За да влезе в главите на всички, а не само на юристите. Защото по закон КПКОНПИ вече има право да проверява всички държавни регистри, както и банковите сметки на лица, които са длъжни да обявяват публично имуществото си. И ето, че заради непознаването на закона лъснаха фрапиращи разминавания между имуществото в декларациите и притежаваното.