Деница Сачева: По мярката 60/40 до момента са изплатени 747 милиона лева

Деница Сачева: По мярката 60/40 до момента са изплатени 747 милиона лева

По мярката 60/40 до момента са изплатени 747 милиона лева и са запазени 250хиляди работни места. Това заявиха социалният министър Деница Сачева на брифинг в парламента.  
 
 

Тя уточни, че за тази година са предвидени 600 милиона лева за мярката 60/40. По така наречената мярка 80/20 са изплатени 82 милиона левс за 1098 работодатели. Запазени са 30 хиляди работни места в секторите ресторантьорство, хотелиерство, транспорт и туризъм.

По мярката „Запази ме” са подадени 80 194 заявления за компенсиране на 42 960 работници. Изплатени са 4,5 млн. лева за 16 хиляди работници. Имаше известни забавяния в изплащанията на тези пари и поради огромния обем на работа”, каза Сачева.
По мярката, с която се подкрепят секторите хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и туризъм, само с 290 лева за самоосигуряващи се лица, са платени 29 млн. лв. Получени са заявления от 2055 работодатели за общо 27 259 работни места.
До края на януари ще бъдат изплатени всички суми по мярката "Запази ме". В това увери социалният министър Деница Сачева.
Тя подчерта, че причина за забавянето при някой от получаващите подкрепа, били грешки в подаваните от тях декларации. Сачева беше категорична, че всички суми за ноември и декември ще бъдат изплатени до края на януари. От февруари започва прием на документи за подкрепа в размер на 75% от доходите на работниците.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.