0

Н а 16 септември, в навечерието на празника на София, театър „Българска армия“ отново отваря вратите си за всички, които искат да надникнат зад кулисите – там, където се ражда магията.

На 16 септември, в навечерието на празника на София, театър „Българска армия“ отново отваря вратите си за всички, които искат да надникнат зад кулисите – там, където се ражда магията.

Още на входа на „Раковски” 98 с чаша от кафето, което подкрепя българските артисти, любимите лица от военната трупа ще ви поведат на една незабравима разходка из всички скрити за външен поглед места. Заедно с тях ще направите първите крачки по изцяло обновената театрална сцена. Ще видите репетиционните зали, гримьорните, перукерните, ателиетата, фоайетата с култови плакати и звукозаписното студио на Дони.

В Деня на отворените врати ще може не само да наблюдавате как актьорите се превъплъщават в различни сценични образи, но и вие самите да облечете костюм, който да ви превърне в Кралица Елизабет, Кармен или Дон Жуан, Арлекин или Тореадор, Морска русалка или дори... Мечка.

В последния ден от лятната ваканция Кака Лара ще посрещне най-малките гости на театъра в Сцена-клуб „МаксиМ“, докато родителите се разхождат из театралните потайности. Още от сутринта, заедно с актрисите Гергана Данданова, Евелин Костова и Гергана Плетньова, децата не само ще четат, но и ще разиграват най-популярните детски приказки. Малко по-късно към вълшебната атмосфера на този ден ще се присъедини и Бате Ненчо, който със своите фокуси ще развихри магическите фантазии на малки и големи.

По традиция в този ден, само няколко часа преди да се вдигне завесата за първите спектакли за сезона, всички посетители могат да проследят и възстановителните репетиции на представленията. В 16.00 часа започва репетицията на актьорите от спектакъла „Черна комедия“ по пиесата на Питър Шафър, смятана за едно от най-смешните произведения в световната драматургия. Веселин Анчев, Луизабел Николова, Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Владислав Виолинов и Моню Монев ще репетират за своята първа среща с публиката в новия театрален сезон – още същата вечер от 19.00 часа с билети по 8 лв. Отново в следобедните часове, в Сцен-клуб „МаксиМ“ Елена Петрова и Иван Радоев ще излязат за възстановителна репетиция на спектакъла „Жан и Беатрис“, който може да гледате в 19.30 часа с билети на празнична цена. В Деня на отворените врати билетите за всички представления от програмата за септември, октомври и ноември ще може да купите на цена от 8 лева.