Демонстрационен център 16+1 за електронна търговия правят в Аграрния университет

Демонстрационен център 16+1 за електронна търговия правят в Аграрния университет

В Аграрния университет в Пловдив на 21 февруари ще отвори врати Демонстрационен център 16+1 за електронна търговия със селскостопански и други продукти, съобщиха от МЗХГ.

Той е първият по рода - за насърчаване на млади предприемачи, иницииран от Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ). Проектът създава условия млади хора от Китай и страните от ЦИЕ да развиват електронна търговия чрез изградената през 2018 г. от Центъра електронна платформа www.16plus1cloud.org за консолидиране на селскостопански и други производители от Китай и страните от ЦИЕ, която ще се използва като дигитален склад на продукти.

В програмата за насърчаване на младите предприемачи е предвидено да вземат участие студенти от Китай и страните от Централна и Източна Европа, които да си сътрудничат за сключване на реални търговски сделки помежду си. Всеки предприемач ще бъде продавач по отношение на стоките и услугите, които предлага в страната, в която е позициониран, и купувач – търговец, по отношение на стоките, които му предлагат участниците от останалите страни от Инициативата 16+1. Целта е да се насърчи двустранното - между Китай и ЦИЕ от една страна, и многостранното сътрудничество – между самите държави от Централна и Източна Европа.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.