2 линейки дарение от „Интръст“ на Делян Пеевски за болница „Св. Екатерина“ (ОБНОВЕНА+ВИДЕО)
4

2 линейки дарение от „Интръст“ на Делян Пеевски за болница „Св. Екатерина“ (ОБНОВЕНА+ВИДЕО)

Проф. Генчо Начев: В мигове на криза се разбира кой е човек и кой не, трябва да сваляме шапка на хората, които се отзовават на нуждите на другите

Ново голямо дарение за нуждите на здравеопазването направи Делян Пеевски чрез дружеството си „Интръст“.

Той дари 2 високотехнологични линейки „Мерцедес“ за 263 000 лева на болница УМБАЛ „Св. Екатерина“. Те са оборудвани за всички нужди на пациенти с кардиологични проблеми, а ключовете им бяха предадени на изпълнителния директор на „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев от главните редактори на изданията на „Телеграф медиа“ - „Телеграф“ и „Монитор“ - Васил Захариев и Любомира Будакова.

„Искам да изразя личната си благодарност и от името на болницата на дарителя за това човечно дело, защото точно в такива мигове на криза се разбира кой е човек с широко сърце, кой е скроен така, че да помага на другите и кой не е. Излишно е да казвам, че това не е първото дарение. Г-н Пеевски е направил толкова много дарения в тази криза, че с това си действие всъщност подканя много други да поемат по пътя на дарителството. Защото българският народ е известен навремето още със склонността си към даренията. И аз още веднъж искам да изразя личната си благодарност към него. Той много пъти ни е помагал. Трябва да сваляме шапка на такива, които в кризисни моменти, а и не само тогава, се отзовават на нуждите на другите“, посочи проф. Начев, като допълни, че поема ангажимента тези линейки да се използват по предназначение и да се оказва помощ на хората в нужда.

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“ посочи също, че с това дарение, както и още едно, което се очаква, се задоволява нуждата от нови линейки на болницата. „Защото автопаркът не е малък, но линейките ни са амортизирани, на повече от 15-20 години и над 500 000 км. При такава стара техника тя носи със себе си риска да остави болния на пътя. Докато с тези красавици, защото те не са само коли, а са напълно оборудвани за всякаква спешна помощ, особено за сърдечно-съдови случаи, такъв риск няма. Сега можем да гарантираме, че пациентите ще бъдат превозени безопасно до болницата“, обясни проф. Начев.

„Кризата с вируса всъщност показа колко в дълг сме всички към лекарската професия. Особено ние медиите, защото, докато обяснявахме как през годините е била обезкървявана тази система, забравихме да припомняме, че сърцето й всъщност са професионалистите като проф. Начев и колегите му. И се надяваме, че с тези линейки ще бъде подпомогнат този професионализъм“, коментира главният редактор на „Монитор“ Любомира Будакова.

Главният редактор на „Телеграф“ Васил Захариев пък посочи, че линейките са един от най-модерните модели и разполагат с хидравлика, която осигурява комфорт на пациента. „Кардиологията е една чувствителна зона в здравеопазването. Пожелах на проф. Начев, когато му са наложи, с тези линейки да спасяват човешките животи, защото на ден те спасяват десетки животи, а за година са хиляди“, посочи той.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.