Банкерът беглец Цветан Василев дръпна конците на марионетките си от шпицкомандата „Боец“. Малко след като аферистът възропта, че се опитвали да му запушат устата, но той и семейството му щели да казват в Туитър на заинтересованите лица „истината от първа ръка“, от поръчковото НПО на афериста задействаха поточната машина за фейкове.

Но тъй като не намериха за какво да се захванат, за да спрегнат името на дежурния враг Делян Пеевски, реанимираха „новина“ отпреди три години, припомняйки как скандалният следовател Бойко Атанасов уж разкрил в интервю за сайта „Биволъ“ съществуването на съществуването на шпицкоманди в прокуратурата. За да е ясно и на най-глупавите тролове на БГ Мадоф, подвизаващи се в интернет с никнеймове като Ad hoc (за специални цели), какво трябва да коментират, от „Боец“ направиха сбит и крайно неграмотен преразказ на интервюто, който в нередактиран вариант звучи по следния начин: „Шпицкомандите са на праяко подчинение на Цацаров и Пеевски и изпълняват специални задачи за прикриване на престъпленията на своите господари, сключване на удбни за мафията споразумения и мачкане на неудобните“.

Нивото на грамотност на троловете, което е по-ниско от това на третокласниците, явно се нуждае от подходяща агитация, за да разберат какво се иска от тях. Затова опитът за осъвременяване на интервюто с въпросния следовател завършва с призива: „Продължаваме!“. За непредубедения читател, който не проумява тролската психика, остава почудата с какво продължават „бойците“ на БГ Мадоф – с лъжите, с неграмотния изказ или с инфантилните им опити да се представят за изразители на общественото мнение. Внушенията по отношение на Пеевски могат да предизвикат единствено съжаление, така че НПО-то на Цветан Василев напразно се хаби да рови в архива и да реанимира опити за интервюта с опити за казване на „истини“, които обслужват интересите на банкера беглец. При това не от първа ръка, както обещава Василев, защото не е зададено като тема в Туитър.

Както неведнъж сме подчертавали, линията на поведение на марионетките на БГ Мадоф е всяка новина в публичното пространство да бъде преобръщана във фейк срещу Пеевски. Прави впечатление доброто сътрудничество между „бойците“ на Цветан Василев и меркантилните „биволи“, както и подаването на топката между двата отбора. Чобанинът на сайта, от който е изровено и изтупано от прахта интервюто втора употреба, получава редкия шанс да увеличи посещаемостта в медията за поръчки, която поддържа. Шефът на НПО-то пък успява да се отчете пред началника си, за да не го хока, че нищо не върши на поредната спявка при банкера беглец в Белград.

От „Боец“ правят и невъзможното да произведат новини срещу депутата и издател на "Телеграф медиа" и там, където ги няма. Неотдавна например бомбардираха НСО с абсурдни въпроси, само и само да изстрелят в онлайн пространството фалшива новина срещу депутата, който е основен враг на ментора на НПО-то – Василев. Председателят на организацията и доверено лице на банкера-беглец - Георги Георгиев, попитал НСО дали държавните гардове проверяват храните на охраняваните от тях лица. В класическата схема за дезинформация мимоходом е споменат Пеевски. Целта е ясна – да се оправдаят получените от БГ Мадоф пари. Георгиев е чест гост на банкера-беглец в Белград. Факт, който самият председател на „Боец“ не крие, а напротив - хвали се със снимки в профила си във Фейсбук. От една такава снимка се вижда, че аферистът понякога пие и кафе, и вода.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Оперетен водевил за Пеевски от агент Академик

В тотална немощ изпадна жабешкия сайт „Фрогнюз“. Явно у Огнян Стефанов – агент Академик на ДС, желанието да се докара на своя господар и благодетел Цветан Василев е толкова силно, че той се опита да пробута абсурден фейк за депутата и издател на „Телеграф медия“ Делян Пеевски.

Мухи винарки на Цветан Василев накацаха Пеевски

Досадни дребни летящи вредители. Обикновено се появяват в домовете в топлите дни. Оказа се, че в дните на карантина мутират. И се превръщат в едри седящи на място вредители, в пъти по-досадни от обикновено.

 

Факти срещу „фактите“ за Делян Пеевски

Когато не могат да се измислят нови лъжи за депутата и издател от „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, мейнстриймът прави едно – припомня собствените си лъжи и ги интерпретира като факти. Единственото, което трябва да направи, е да бръкне в чекмеджето и да извади някой всезнайко, който търси евтина слава. Е, може и да не е чак толкова евтина.