0

Н ад 250 петокласници от 10 варненски училища се включиха в организираното от общината ученическо състезание- викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

Над 250 петокласници от 10 варненски училища се включиха в организираното от общината ученическо състезание- викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

Емоционалната надпревара се проведе в зала „Пленарна“  и се радваше на изключителен интерес от деца и родители. Организаторите бяха общинската дирекция „Превенции“, Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областната дирекция на МВР  във Варна.

Състезанието се организира в начало на лятната ваканция, като в рамките на два часа учениците демонстрираха своите познания и реакциите в опасни ситуации, както и познаване на правилата за движение по пътищата. В помощ им бяха инспекторите от Детската педагогическа стая, полицейски инспектори и полицаи от сектор „Пътна полиция“.

По време на събитието бяха представени и акценти от работата на специалистите от системата за превенция на асоциалното поведение сред децата.