Над 250 петокласници от 10 варненски училища се включиха в организираното от общината ученическо състезание- викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

Емоционалната надпревара се проведе в зала „Пленарна“  и се радваше на изключителен интерес от деца и родители. Организаторите бяха общинската дирекция „Превенции“, Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областната дирекция на МВР  във Варна.

Състезанието се организира в начало на лятната ваканция, като в рамките на два часа учениците демонстрираха своите познания и реакциите в опасни ситуации, както и познаване на правилата за движение по пътищата. В помощ им бяха инспекторите от Детската педагогическа стая, полицейски инспектори и полицаи от сектор „Пътна полиция“.

По време на събитието бяха представени и акценти от работата на специалистите от системата за превенция на асоциалното поведение сред децата.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Варненски студенти в конкурс за благоустрояването на Сен-Дени

Четвъртокурсници от специалност „Архитектура“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ се състезават в престижен международен студентски конкурс за благоустрояването на бивша промишлена зона в парижкия район Сен-Дени.

Помагат и на хора, скарани с технологиите

Образователни игри учат възрастните как да са адекватни на новото време

Помагат и на хора, скарани с технологиите

Нов, нестандартен начин, помага на хората на средна възраст да придобият увереност в собствения си потенциал и да бъдат адекватни на новото време. Чрез интересни обучителни подходи се насърчава личностното и професионално развитие на хора, които са недоволни от избора си на професия, например, или се чувстват непригодни поради съвременните технологии и тенденции.