Над 250 петокласници от 10 варненски училища се включиха в организираното от общината ученическо състезание- викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

Емоционалната надпревара се проведе в зала „Пленарна“  и се радваше на изключителен интерес от деца и родители. Организаторите бяха общинската дирекция „Превенции“, Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областната дирекция на МВР  във Варна.

Състезанието се организира в начало на лятната ваканция, като в рамките на два часа учениците демонстрираха своите познания и реакциите в опасни ситуации, както и познаване на правилата за движение по пътищата. В помощ им бяха инспекторите от Детската педагогическа стая, полицейски инспектори и полицаи от сектор „Пътна полиция“.

По време на събитието бяха представени и акценти от работата на специалистите от системата за превенция на асоциалното поведение сред децата.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

За шеста поредна година благотворителната инициатива на „Мото-Пфое” подкрепя абитуриенти без родители

Над 100 000 лева събра дарителската кампания „С тениска на бала”

За шеста поредна година благотворителната инициатива на „Мото-Пфое” подкрепя абитуриенти без родители

Точно 100 812 лева събра тазгодишната дарителска кампания „С тениска на бала” #steniskanabala, която подкрепя абитуриенти без родители. За шеста поредна година благотворителната инициатива на „Мото-Пфое” и нейните партньори DHL Express България и Столична организация на БЧК постигна рекордния дарителски фонд. Така всички, които са кандидатствали по програмата и отговарят на регламента, получиха еднократни стипендии по 2000 лева всяка. Това са 45 абитуриенти сираци от „Випуск 2019”. Остатъкът от 10 812 лева ще се използва за поощрение на най-добрите студенти, които са бенефициенти от предишни сезони.