Деца събраха стотинки за  два кувьоза

Деца събраха стотинки за два кувьоза

Два съвременни интензивни кувьоза ще бъдат дарени на клиниката по неонатология при старозагорската  УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” , средствата за тях са били събрани от деца от цялата страна в рамките на благотворителната акция „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца.

Два съвременни интензивни кувьоза ще бъдат дарени на клиниката по неонатология при старозагорската  УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” , средствата за тях са били събрани от деца от цялата страна в рамките на благотворителната акция „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца.Акцията е провежда вече единадесета година, като всяка година се избира град-столица, коментират организаторите и припомнят, че всяко дете участва, като в специална, направена лично от него, касичка събира монети, с които да помогне на друго дете и да върне усмивката на лицето му. През първата година са били събрани 4100 лв, през десетата юбилейна година сумата е набъбнала на 53 191,75 лв. 

В старозагорската клиника се нуждаят от два съвременни интензивни кувьоза и два комплекта тръби за апаратите за изкуствена вентилация, а в детска хирургия имат спешна нужда от преносим ехограф с трансдюсер за интраоперативна ехография на коремни органи, съвременен  кувьоз и перфузор.

 Със събраните до момента средства са закупени първите два кувьоза, а до края на годината продължава събирането на останалата сума, с която да се закупи другата необходима апаратура.Дарението ще бъде предоставено на лекарите на 10 септември. 

Акцията „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца е вдъхновена от едноименната френска кампания на Бернадет Ширак – „Pieces jaunes“ и се координира от Сдружение „Съзидание 2012”.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.