Деца се учат как да действат и реагират при наводнение

Деца се учат как да действат и реагират при наводнение

Специална площадка за превенция при наводнение бе изградена във великотърновското село Балван.

На нея деца и младежи ще се учат на практика как да реагират при бедствена ситуация. Площадката е част от създадения преди няколко години Център за превенция и спорт, включващ също специално обособени зони за реакция против пожари, за приложно колоездене и правилно поведение на пътя, както и за оцеляване сред природата. Всички площадки са разположени непосредствено една до друга, което позволява комплексни занимания с групи от деца.

Новата придобивка бе открита по време на урок, на който деца и младежи демонстрираха наученото по време на летните полицейски академии – също инициатива, провеждаща се от години в населените места от община Велико Търново. Откритият урок включваше действия при гасене на пожар, спасяване на пострадал чрез алпийски способ, както и правилно управление на велосипед в градска среда.

Площадката за превенция при наводнение е създадена с финансиране от Община В. Търново, осигурено по програма „Местни инициативи“ и в рамките на партньорски проект за превенция, пътна и пожарна безопасност. Инициативата е на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Читалище „Нива 1898“, а подкрепа оказват Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Съюз на пивоварите в България. В рамките на проекта е обновена и разширена площадката за пътна безопасност, изградено е пространство за игра на тенис на маса, шах и табла, монтирана е и подвижна библиотека.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.