Деца молят Дядо Коледа да се запознаят
4

Деца молят Дядо Коледа да се запознаят

Искат и шестици на матурите, над 600 писма са получени до момента от хлапета от Пловдив и региона в Български пощи

Най-малките жители на Пловдив горят от желание да се запознаят с Дядо Коледа. Те искат да видят с очите си кой е добрият старец, който им носи мечтаните подаръци за предстоящите празници. Над 600 писма от деца са получени до момента в пловдивския клон на Български пощи, съобщи основният помощник на Дядо Коледа в Пловдив Диана Ранчева. Тя уточни, че първото писмо е било получено още в края на октомври и че очаква до Коледните празници бройката на писмата да се увеличи.

В посланията си до добрия старец малчуганите са всичко друго, но не и скромни. По стародавна традиция те първо се хвалят колко са били послушни през тази година и именно заради това си послушание трябва да получат исканите вещи. По-големите от тях нареждат до материалните подаръци и нематериалните си мечти, като разбирателство в семейството, здраве, късмет и щастие през 2020г. за тях и за най-близките им. Трети проявяват изключителна хитрост в писмата си, като обясняват на Дядо Коледа, че и те са му приготвили подаръци, така че той да побърза да ги зарадва със своите.

Най-голямата им мечта обаче остава личното запознанство с Дядо Коледа. Малчуганите никак не крият това си най-съкровено желание. Те директно канят добрия старец на срещи, след което в писмата си уточняват все пак за какво ще бъде събирането – естествено за подаръци. Така например е постъпила Инес от Пловдив, която първо иска да се запознае с белобрадия дядо с големия червен чувал с подаръци. После не забравя да напише колко много е слушала през тази година и именно заради това иска да получи играчка паяче, което ходи и химикал с меко зайче отгоре. По същия начин постъпва и Надя Надя Стайкова от Пловдив. Тя е написала, че ако дядо Коледа изпълни всичките й желания, които включват подаръци за цялата фамилия, тя ще го възнагради с почерпка. Така че Дядо Коледа има и такъв стимул да изпълни желанието на детето. Роси от Пловдив обяснява на добрия старец, че на 25 декември навършва 13 години и че в края на учебната година й предстои да се яви на матури след седми клас. Тя направо си моли Дядо Коледа да й помогне да се справи добре с изпитите, но въпреки това си пожелава да получи тротинетка и още няколко подаръка.

И ако Инес и Надя са сравнително скромни, то Калоян от Първомай направо си е номерирал желанията. На първо място стои екипът на „Ювентус”. Сред желанията са: Барбарон, електрическа тротинетка, халат на „Бро старс”, Плейстейшън, но и друга видеоигра, бутонки „Найк”, гети, наколенки, телескоп. Роси от Раковски обаче си признава, че не е била много послушна през годината, като уточнява, че тя не мисли така. Това било становището на родителите й, но те все пак не били деца, уточнява момиченцето. И тъй като тя все пак счита, че е слушала, иска за Коледа да получи камера. Тя обещава на беловласия старец, че ако си получи подаръка, то ще му направи снимки и ще му ги изпрати. По подобие на Роси и Валентина Славова казва, че тази година не е била нито послушна, нито непослушна, но въпреки това си е поръчала безжични слушалки. Валя не е забравила и по-малката си сестричка, като за нея моли Дядо Коледа да й донесе кукла и кралство.

„На 12-ти декември 2019г. изтече конкурсът, който Български пощи обяви за най-красиво писмо до Дядо Коледа. Вече има подбрана селекция от писма. Комисия на регионално ниво ще определи кои са най-красивите писма и на децата, които ще бъдат наградени, ще им се предоставят подаръци и предметни награди”, обясни Диана Ранчева. По думите й тази година интересът на децата е доста разнопосочен. „Имаме писма от Кърджали от кръжок „Сръчковци“. На българска шевица те са написали писмо. Това  е едно от фаворитите на комисията, защото те нищо материално не искат”, казва Ранчева. Плик с коледна звезда, интересна картичка и писмо, написано върху папирус са изпратили децата от група „Смехорани“ в ДГ „Ралица“. Те са написали пожелание  и всяко от децата е написало желанията си.

„Хубавото е, че има деца, за които най-голямото желание е семейството да бъде заедно, защото родителите по някаква причина са ангажирани и невинаги успяват да са с децата си. Така единственото желание на някои деца е, родителят му да си намери друга работа, за да то да бъде повече време със семейството си”, обяснява първата помощничка на Дядо Коледа в Пловдив.

Много деца се хвалят на дядо Коледа, че това лято или през годината са били заедно със семейството си на почивки, което им е позволило да общуват повече време със семейството си и това те също оценят като много важно нещо, което се е случило през годината и молят дядо Коледа следващата година пак да е така. Това трогва дядо Коледа, защото предметните награди са си предметни, но най-важното е този дух, който е в семейството, да остане, казва още тя. По думите на Диана Ранчева всички деца, които са облепили писмата си с необходимата стойност от пощенски марки за страната или чужбина ще получат отговор от дядо Коледа.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.