0

О бединението „Демократична България“ се видя като модел на промяната. Това стана ясно от думите на лидера на „Да, България“ Христо Иванов, чиято формация е част от коалицията.

Обединението „Демократична България“ се видя като модел на промяната. Това стана ясно от думите на лидера на „Да, България“ Христо Иванов, чиято формация е част от коалицията.

Той благодари на избирателите, които са гласували за тях. Иванов заяви, че голямата промяна, която си били поставили за цел не били достигната и сега трябвало да си правят анализ. По думите му успели да потвърдят и да разширят електоралния си параметър. Той каза, че на 8те райони кмета на столицата, които спечелиха щяло да им бъде трудно, но трябвало да се превърнат в инструмент на промяната.

От своя страна лидерът на „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов, които също са част от обединението, благодари на доброволците за труда по време на кампанията. Той заяви, че имало много симптоми за купен вот, който оказал влияние по време на изборите. Той обяви, че било тревожно огромното количество невалидни бюлетини, които надхвърляли 10% от всичките бюлетини. Също така по думите му ГЕРБ стабилизирал корупционната среда. Атанасов изтъкна, че данните им отчитали ръст на подкрепата им в страната.