Дават още пари на ощетените по директните плащания

Дават още пари на ощетените по директните плащания

Допълнителни субсидии ще бъдат изплатени на земеделските стопани, които първоначално са получили по-малка сума, а на тези, при които се установи, че е предоставена по-голяма, ще се предприемат стъпки за нейното възстановяване по директните плащания, съобщи МЗХГ.


Заповедите подлежат на оспорване по реда на Административно-процесуалния кодекс пред съответния административен съд. Срокът за това е 14-дневен до 27 март 2020 г. Включително, уведомиха от ДФЗ.
Одобрен е окончателният слой „Постоянно затревени площи“ (ПЗП) със заповед на министъра на земеделието Десислава Танева. Одобрен е и окончателният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” (ПДП) за Кампания 2019.

Данните за двата слоя са предоставени на ДФЗ за зареждане в ИСАК за обезпечаване на приема на заявления за подпомагане през 2020 г. и са публикувани в цифров вид на сайта на агроминистерството. Одобреният слой ПЗП е изготвен след разглеждане и обработка на всички искания в периода от 1 септември 2019 г. до 31 януари 2020 г. 

По отношение на площите, допустими за подпомагане земеделските стопани, подали възражения в периода 2 – 13 декември 2019 г., могат да се информират за резултатите от тяхното разглеждане чрез Система за електронни услуги (СЕУ).

На база на данните от окончателния слой ПДП, след извършване на задължителните кръстосани проверки на подадените през 2019 г. заявления за подпомагане, предстои да се извърши окончателна оторизация и плащания на площ за миналогодишната кампания.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.