Дават две стипендии за магистратура във ФМИ

Дават две стипендии за магистратура във ФМИ

Институтът „Големи данни в полза на интелигентно общество“ (GATE) към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ обявява две стипендии по 21 573 евро  за студенти от женски пол или в неравностойно положение, които имат желание да придобият магистърска степен по програмите „Изкуствен интелект“ и „Извличане на информация и откриване на знания“ във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет.

Финансовата покрива таксите за обучение и разходите за живот, изплащани на вноски по време на обучението. Стипендиите са финансирани от DeepMind – британската компания, известна с научните си изследвания и иновации в областта на изкуствения интелект. Освен парична помощ, стипендиантите ще получават и редовни покани за събития, организирани от DeepMind, субсидия за присъствие на международна изследователска конференция, както и за закупуване на основно оборудване за работа (подходящ лаптоп). Те също така ще разполагат с индивидуални ментори от DeepMind и GATE.

Основната цел на партньорството между Софийския университет „Св. Климент Охридски“, GATE и DeepMind, е да демонстрира високата стойност за обществото, която носи насърчаването на студентите към научна кариера в стратегическите области на големите данни и изкуствения интелект, особено ако те принадлежат към групи в неравностойно положение или недостатъчно представени групи. „Нашата цел е да предоставим възможно най-доброто образование на талантливи студенти, независимо от техния произход. Стипендиантската програма е огромен тласък за нас в нашата мисия да привличаме млади хора за кариера в областта на големите данни и изкуствения интелект” коментира проф. Силвия Илиева, директор на института GATE.

Крайният срок за кандидатстване е 15 октомври. Повече информация може да бъде намерена на уебсайта на института GATE

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.