0

О тпускат се 3 милиона лева за малки стопанства за преработка на собствена продукция.

Отпускат се 3 милиона лева за малки стопанства за преработка на собствена продукция.

Това съобщиха от фонд „Земеделие”.
От там уточниха, че стартира прием на проектни предложения по подмярка 4.2.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти по тематичната подпрограма” от мярка 4 „Инвестиции в материални активи” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.
Условия
Ще се подпомагат изцяло стопанства с икономически размер между 6000 и 7999 евро. По процедурата могат да кандидатстват малки стопанства в областта на животновъдството, плодове и зеленчуци или на етерично-маслени и лекарствени култури. Бюджетът на подмярката е над 3 млн. лв. и е насочен за преработка на селскостопански продукти. Целта е да се повиши жизнеспособността и устойчивото развитие на малките земеделски стопанства.


Инвестициите са за материални или нематериални активи за създаване или модернизация на съществуващи мощности за преработка, разширяване на капацитета на местните мрежи за прибиране, приемане, съхранение, климатизиране, сортиране и пакетиране на земеделска продукция.
Срокове
Проектните предложения се подават по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020), на интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.
Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси на електронната поща rdd@mzh.government.bg и да получат разяснения по условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния срок за подаване. Проектите ще се приемат до 17,30 часа на 23.12.2019 г.