Дарение в помощ на малката Алекс, вместо цветя за първия учебен ден.

„По този начин много от букетите с цветя няма да бъдат изхвърлени след 3-4 дена, а ще бъдат използвани за предстоящия втори етап от лечението на Алекс, която е родена с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия“ (пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало).

Всеки класен ръководител от училището, което реши да подкрепи инициативата, ще приготви кутия за дарения. След края на първия учебен ден, събраните пари ще бъдат изпратени по сметката на Алекс. Необходимата сума за завършване на лечението е 787 788 лв., като до момента са събрани 196 000 лв.

През юли, миналата година, момиченцето е претърпяло корекция на глезена, изправяне на тибията и удължаване на крака с 5 см. За съжаление, с времето разликата между двата крака е продължила да нараства и това отново е затруднило ходенето на детето.

След извършен преглед през април, тази година при д-р Пейли в САЩ, е насрочен нов период за лечение на момиченцето през есента на 2020 г. За това време на детето ще бъдат направени същите корекции, а кракът ще бъде удължен с 6 см.

Алекс ще продължи да води битката за пълноценен живот, като третият финален етап на лечението й ще започне на около 9-10 годишна възраст. Тогава ще се извърши още една операция на двата крака с удължаване от 8 см. на десния и спиране растежа на левия, за да може в края на лечението да се постигне максимално изравняване на двата крака“, се посочва в разпространеното послание.

Родителите на детето молят всеки, който има желание и възможност да помогне за събирането на необходимата сума за подпомагането на Алекс, тъй като от Фонда за лечение на деца им е отказано няколко пъти. Даренията се събират по банкова сметка в Централна Кооперативна банка с IBAN: BG40CECB979040G7448700,

BIC: CECBBGSF

Титуляр: Александра Александрова Кръстянина - Варна

Или с DMS с текст на латиница ALEXANDRA на номер 17 777

Helpkarma – да помогнем на Алекс да ходи и PayPal: veni_sun@abv.bg

с титуляр Венета Кръстянина (майка на детето)

По темата: Варна дарение
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Кетогенната диета е опасна за здравето

Учени от Йейлския университет в САЩ установиха, че популярната кетогенна диета, в която 99 процента от калориите се осигуряват от протеини и мазнините, носи единствено краткосрочна полза, съобщи сайтът MedicalXpress, цитиран от БТА.

Ракът може да бъде заразен

Досега се смяташе, че болести като рак, диабет, сърдечно-съдови заболявания и затлъстяването не се предават от човек на човек, но сега група учени излезе с противоположна хипотеза.