Данъчни инспектори от НАП-Варна провериха и запечатаха за срок от 14 дни три обекта. 

При извършване на контролна покупка от „тайните клиенти“ на приходната агенция в магазин за продажба на касови апарати и консумативи за тях в морската столица, не е издадена касова бележка. За това нарушение магазинът е запечатан за срок от 14 дни.

По време на проверки по Северното Черноморие, с помощта на тайни клиенти е установено също, че център за спа-процедури на „Златни пясъци“ и увеселителен парк във Варна, нарушават регистрирането и отчитането на продажбите с фискални устройства. Те също са затворени за 14 дни.

По този повод от НАП- Варна отново напомнят на търговците, че освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, данъчните инспектори запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец.

През тази година в наблюдението за отчитане на приходите могат да се включат и жителите и гостите на Северното Черноморие. За тази цел е необходимо да изтеглят на телефоните си мобилното приложение на НАП, което позволява сканиране на QR-кода на всяка касова бележка и да проверяват дали е регистрирана на сървърите на приходната агенция.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg.

С настъпването на активния летен сезон НАП-Варна засили контрола за спазване на данъчното и осигурителното законодателство по Северното Черноморие. В основната си част оперативните проверки се извършват от екипи на ГД „Фискален контрол“, като в тях се включиха и командировани служители от вътрешността на страната.

Контролът е денонощен и се осъществява от служители по приходите, чрез извършване на контролни покупки и съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти. Установените при проверките обороти от продажби се съпоставят с данните, получени в НАП, чрез дистанционната връзка на фискалните устройства.

Под засилено дистанционно наблюдение и физически контрол са поставени високооборотни заведения за обществено хранене и дискотеки на територията на Варна и близките курортни комплекси.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Автомивки на бъдещето показват на Есен 2019-09-19

Футуристични автомивки ще бъдат представени за първи път у нас на изложбата „Ауто сити Пловдив 2019“ само няколко дни след европейската им премиера  в Амстердам. Те са сред новостите на Международния технически панаир, който ще се проведе от 23 до 28 септември, съобщиха от изложението.

Близо 40% от българите оптимисти за успешен бизнес у нас (ОБНОВЕНА)

Над една трета от българите или 39% смятат, че може да се прави успешен бизнес у нас. 34% обаче са на обратното мнение, показва социологическото проучване, проведено от работодателските организации във връзка със стартиралата инициатива „Да успеем в България!“.