Данъчни иззеха близо 60 000 лв. от касата на нелоялен търговец с горива

Данъчни иззеха близо 60 000 лв. от касата на нелоялен търговец с горива

Близо 60 000 лева иззеха публични изпълнители от касата на търговец с горива, който има просрочени данъчни задължения, но отказва да ги изпълни доброволно.

Това съобщиха от НАП-Варна, като до налагането на тази крайна мярка се стигнало, след като те установили, че нередовният длъжник разполага с парични средства и обороти и има възможност да погасява просрочените си задължения, но не го прави доброволно.

„При изземането на наличните пари от касите на фирмите, публичните изпълнители ги описват, след което ги превеждат по сметка на НАП за погасяване задълженията им. Практиката показва, че след първото посещение на данъчните и изземане на касовата наличност, повечето търговци предприемат действия за обезпечаване на дълговете и изплащането им.

При посещението на търговските обекти служителите на приходната агенция извършват и цялостна проверка на дейността им - издават ли се касови бележки при продажба на стоки и услуги, назначени ли са на трудови договори работещите в обектите и внасят ли се осигурителните им вноски, обясни директорът на НАП-Варна, Милена Колева.

С фирмите, които имат временни затруднения да си плащат просрочените задължения и са потърсили контакт с нас, сме намерили приемливи решения за тяхното обезпечаване, разсрочване и доброволно погасяване. Спрямо тези обаче, които избягват срещи с публичните изпълнители и отказват да внесат дължимите от тях налози, предприемаме всички предвидени в закона действия за тяхното събиране, включително и изземане на парични средства от касите“, добави Колева.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.