Данъчната кампания в София започна

Данъчната кампания в София започна

Кампанията по заплащането на данъците в столицата започна.

Местните данъци и такси в София могат да се плащат онлайн от днес, а от утре – 25 януари и на каса в районните данъчни отдели, по банков път или чрез финансови посредници. Това съобщи зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов във Фейсбук.

Срокът, в който може да се ползва 5% отстъпка за данък сгради и данък МПС, е 30 април 2021 г., при условие, че цялата дължима сума се внесе наведнъж.

До края на април е крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци.

Ако плащате местните си данъци и такси на части, сроковете, в които това трябва да се направи, без да се начислява лихва за забавяне, са:
- Данък недвижими имоти и данък МПС: 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.
- Такса битови отпадъци – четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.
Ставките за местните данъци и такси не са променени и през 2021 г. са същите като през миналата година.
Най-удобният начин за плащане на местните данъци и такси е през портала на Столична община: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.