0

Н овата Dacia Spring вече се предлага в България на цена от 33 100 лева. От месец  март най-достъпният електрически автомобил у нас вече може да бъде поръчан за първи доставки през есента. Новият електромобил се отличава с компактни размери и 4 пълноразмерни места на борда. Новата Dacia Spring покрива повечето нужди от градска и крайградска мобилност, като има автономен пробег от 230 км по цикъла WLTP, но в града по цикъла WLTP City моделът може да измине до 305 км.

Новата Dacia Spring вече се предлага в България на цена от 33 100 лева. От месец  март най-достъпният електрически автомобил у нас вече може да бъде поръчан за първи доставки през есента. Новият електромобил се отличава с компактни размери и 4 пълноразмерни места на борда. Новата Dacia Spring покрива повечето нужди от градска и крайградска мобилност, като има автономен пробег от 230 км по цикъла WLTP, но в града по цикъла WLTP City моделът може да измине до 305 км.

Новата Dacia Spring е адаптирана към новата градска мобилност и се предлага в три версии, които отговарят на всички приложения - за частни клиенти, версия Business за споделено пътуване и версия Cargo с N1 с голям обем на багажника от 2022 г. Новата Dacia Spring Cargo без задни седалки и с обем на багажника от 1100 литра и полезен товар от 325 кг е идеален електромобил за занаятчии и куриерски доставки.

Новата Dacia Spring ще се предлага в България в две нива на оборудване – Comfort и Comfort Plus. Първото ниво за 33 100 лева включва като стандартно оборудване климатик, Bluetooth радио, USB входове, дневни LED светлини, 14-инчови стоманени джанти, текстилна тапицерия и зареждащ кабел Mode 3 Type 2.

Второто ниво Comfort Plus струва 35 950 лева и добавя мултимедийна система MediaNav със 7-инчов екран и дублиране на смартфон, USB, камера за заден ход и задни сензори за паркиране, черна тапицерия с оранжеви елементи, оранжеви декоративни елементи и оранжеви странични огледала. Като опция за двете нива на новата Dacia Spring се предлага зареждащ кабел Шуко срещу 790 лева, а за второто ниво има комбиниран порт Combo CCS за бързо зареждане за 790 лева.

Стандартните цветове за новата Dacia Spring са снежнобял, сив диамант, син „Морски бриз” и червен, а срещу 500 лева се предлагат и няколко варианта на цвят металик. Версията Business е оборудвана още с черна тапицерия със сини елементи, зареждащ кабел Mode 3 Type 2 и електрически странични огледала за задно виждане.