0

С ериозна подготовка предстои за любимите ни пролетни празници. Време е вкуса от детството ни да ни напомни за миналото, но само за сладките моменти. А те са свързани с МАС. Да, правилно чухте. Няма да прочетете прочетете тук как да заместите най-важния продукт с еди-какъв си заместител с вкус на гума, за да избегнем лошия холестерол. Така че дори да не може да си хапнете ... поне се насладете на онези отминали моменти в следващите редове. И да, ма*ната му на холестерола.

Сериозна подготовка предстои за любимите ни пролетни празници. Време е вкуса от детството ни да ни напомни за миналото, но само за сладките моменти. А те са свързани с МАС. Да, правилно чухте. Няма да прочетете прочетете тук как да заместите най-важния продукт с еди-какъв си заместител с вкус на гума, за да избегнем лошия холестерол. Така че дори да не може да си хапнете ... поне се насладете на онези отминали моменти в следващите редове. И да, ма*ната му на холестерола.

Необходими продукти: 
 
* 1 яйце
*150 гр  пудра захар
* 400 гр брашно (приблизително)
* 3-4 ванилии
* пудра захар за овалване или поръсване

Продуктите ще стигнат за една тава. Така че тъй като знаете да умножавате - следва да умножите горните изброени, за да постигнете необходимото количество. 

Начин на приготвяне:

* Яйцето, маста и захарта се разбиват с вилица.
* Прибавят се към брашното с ванилията и се омесва набързо, за да не се размекне тестото прекалено много от топлината на ръцете. .


* Точи се на кора (дебела ок. 5 мм) и се режат формички -  майка правеше по повърхността им шарки със зъбите на вилицата, за да не са съвсем гладки или просто се овалват  на топчета.
* Така приготвени масленките се прибират с тавата за 1 час в хладилник и едва тогава се пекат в предварително загрятата фурна;
* Или топката тесто след  замесването се поставя в хладилника за час. Така обаче по-трудно се точи и оформя, затова ги охлаждаме по първия начин.
* Пекат се в не намаслена тава на 180* (или на хартия) за около 10-12 мин. (времето си  зависи от фурната,) до съвсем леко порозовяване. Не ги оставяй без надзор. 
* Изваждат се и още горещи  по желание се овалват (или поръсват, както са на хартията) в пудра захар.