0

Д а облечеш Барби е занимание, познато на милиони деца от цял свят. С тази задача се нагърбиха и шест млади и обещаващи дизайнери. Инициативата е на британското издание на модната библия Vogue, а причината – тази година най-известната кукла навърши 60 години.

Да облечеш Барби е занимание, познато на милиони деца от цял свят. С тази задача се нагърбиха и шест млади и обещаващи дизайнери. Инициативата е на британското издание на модната библия Vogue, а причината – тази година най-известната кукла навърши 60 години.

Цялото име на култовата играчка е Барбара Милисънт Робъртс, рожденото й място е щатът Уисконсин, САЩ, а нейна „майка“ е Рут Хандлър. Идеята за създаването на Барби е хрумнала на Хандлър, докато отглеждала децата си, тъй като дъщеря й е имала ограничен брой играчки, докато синът й се възхищавал на астронавти, каубои и пилоти. Така се ражда перфектната жена в тяло на играчка. Шест десетилетия по-късно Мати Бован, Мауолола, Ричард Малоун, Art School, Чарлз Джефри – Loverboy и Сюприя Леле преобразяват куклата по свой вкус. Крайният резултат можете да видите в нашата ГАЛЕРИЯ.