0

Д -р Георги Стаменов от болница „Надежда“ ще изнесе онлайн лекция пред световни експерти. Това ще се случи в рамките на престижна международна серия уебинари по минимално инвазивна гинекологична хирургия.

Д-р Георги Стаменов от болница „Надежда“ ще изнесе онлайн лекция пред световни експерти. Това ще се случи в рамките на престижна международна серия уебинари по минимално инвазивна гинекологична хирургия.

Основният фокус ще бъде поставен върху съвременните подходи за лечение на миома. Д-р Георги Стаменов е единственият специалист от Източна Европа, който ще вземе участие уебинарите. Той ще представи своята лекция на 4 май пред международната аудитория, а темата, по която ще говори е използването на лазер в лапароскопска миомектомия. В последните няколко години медицинският лазер се развива като един от най-универсалните и щадящи инструменти за минимално инвазивната гинекологична хирургия. МБАЛ „Надежда“ е сред водещите в прилагането на тези техники в глобален мащаб, като е и главен обучителен център на Международното училище по лазерна гинекология.

Онлайн събитията се организират от Световния конгрес по хистероскопия, с подкрепата на Европейското дружество по гинекологична ендоскопия (ESGE) и Латиноамериканското дружество по гинекологична ендоскопия и ултразвук (SIAEGI). Освен най-актуалните съвременни методи в лапароскопското и хистероскопско лечение на миома, програмата включва и две специални лекции за особеностите в подготовката и провеждането на хирургичните интервенции в условията на коронавирус.

Медици от всяка точка на света, които работят или имат интереси в областта на гинекологичната ендоскопия, могат да се включат в уебинарите напълно безплатно, като за целта се изисква единствено регистрация за четирите сесии на следния адрес: http://my-gch.com/webinar . Всички участници ще могат да се включват на живо с въпроси и коментари.