0

З аради домашното тестване не може да се хване бройката на заразените с COVID-19. Това зяви пред БТВ председателят на националнoто сдружение на софийските общопрактикуващи лекари  д-р Георги Миндов.

 

Заради домашното тестване не може да се хване бройката на заразените с COVID-19. Това зяви пред БТВ председателят на националнoто сдружение на софийските общопрактикуващи лекари  д-р Георги Миндов.

 

Според него е било грешка да се позволят тестове за домашна употреба, тъй като има хора, които се укриват от здравните власти.“ Всеки един тест трябва да се прави в лечебно заведение. Не може да има тестове за домашна употреба, защото COVID-19 изисква карантиниране.“,  заяви още  д-р Георги Миндов.

Той коментира проблемите в изборния процес и изрази притеснение от дългият престой в автобусите на членовете на СИК е силно притеснителен: „Един да има в инкубационен период ще доведе до заразяване на много хора“.

Д-р Миндов сравни получаването на COVID ваксините от личните лекари днес с реденето за банани по време на социализма. Очаква се ваксините, които ще се получават, да са на „Pfizer“ и „Moderna“, а не се знае какво количество ваксини ще бъдат раздадени. Опашките се налагат, защото няма достатъчно ваксини за всички общопрактикуващи лекари. Д-р Миндов посочи, е досега в неговата практика е поставил 110 дози на своите пациенти от ваксината на „AstraZeneca” и нито един не се е оплакал от странични ефекти. Лекарят коментира и ваксинационните сертификати. По думите му е редно е всеки център, който прави ваксинацията, да издава безплатно сертификат.