Цветя, декоративни храсти или дървета ще получи всеки гражданин на Пазарджик, който предаде отпадък, като хартия, пластмаса, стъкло или излезли от употреба батерии и акумулатори и електрическо и електронно оборудване.

Тази събота за пета поредна година местната община организира пролетна кампания за почистване, която тази година поради големия интерес е под наслов „По-чиста, по-зелена и цветна община Пазарджик – 2019”. На 13 април от 9.00 до 14.00 часа в 6 пункта на територията на града всички заинтересовани ще имат възможността да предадат отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване / включително едрогабаритно/, хартия, пластмаса, стъкло, излезли от употреба батерии и акумулатори.

Пунктовете са на пресечката на ул.”Цанко Церковски” и ул.”Петър Бонев”, пресечката на ул.”Стоян Василев” и ул.”Кочо Честименски” – до входа на Езикова гимназия ”Бертолт Брехт”, пресечката на ул.”Пловдивска” с ул.”Стефан Караджа” – зад аптеката, на  ул.”Патриарх Евтимий” – до Детска градина „ Дъга“, ул.”Панайот Волов” – до СОУ ”Любен Каравелов”, пресечката на ул.”Александър Стамболийски” и ул.”Славянска”.

На пунктовете ще бъдат разположени цветни контейнери за хартия, пластмаса и стъкло, контейнер тип „Бобър” за битов отпадък и автомобили за едрогабаритни отпадъци и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Община Пазарджик ще осигури 5 400 бр. цветя и 360 броя млади фиданки. Партньори на кампанията са„БРОКС” ООД, което ще осигури контейнери за битов отпадък и извозването му, „Екопак България” АД – ще осигури контейнери за хартия, пластмаса, стъкло и извозването им и   „Стийл Интертрейд”, която ще осигури, автомобили за предадено излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и извозването му.

За включилите се в кампанията 20 села са предвидени 7 300 бр. цветя и 600 бр. фиданки.Контейнерите ще останат на разположение по пунктовете до 14,00 часа, но практиката показва, че посадъчният материал се изчерпва доста по-рано, затова от общината приканват гражданите да не чакат последния момент.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Наблюдават кораб с 30 души китайски екипаж на пристанище Бургас

Поне 100 души в България под карантина заради коронавируса (ОБЗОР)

Наблюдават кораб с 30 души китайски екипаж на пристанище Бургас

Поне 100 души са подставени под карантина или наблюдение заради това, че се връщат от страни, в които има разпространение на коронавирус.

Близо 3000 човека купували стаж миналата година

Броим по 3 бона, за да се пенсионираме (ТЕМАТА)

Близо 3000 човека купували стаж миналата година

Средно по 21,84 месеца или почти 2 години не са достигали на хората, пожелали да закупят стаж за пенсиониране през 2019 година. Това става ясно от данни, предоставени на „Монитор“ от Националния осигурителен институт.