Цветелина Оланд, чиито деца са взети от норвежката служба за закрила на детето "Барневерн”, от догодина ще има право да ги вижда през два месеца. Първата й среща с тях ще бъде в средата на януари.

Тъжно и празно е без децата ми, но ще продължавам да се боря и няма да се предам. Вече седем месеца не съм ги виждала. Това каза българката Цветелина Оланд пред bTV. Стана ясно още, че на 28 ноември баща ѝ Георги отишъл до училището на момчето в Арендал с надеждата да го зърне отдалеч. На място пристигнал полицейски патрул и поискаха документите му. Той обаче не ги носел у себе си и затова полицаите го отвели до къщата на Цветелина, а след това и в полицейското управление, разказа Георги. Прекарал в ареста половин час без преводач и адвокат. Полицейското управление е извън града, пуснали са баща ми на минус три градуса без пари и без телефон, казва Цветелина Оланд. „Тъжно и празно е без децата ми, но ще продължавам да се боря и няма да се предам. Вече седем месеца не съм ги виждала“, допълни още Оланд. Бабата на децата пък разказа, че понякога затваряла очи и си представяла, че децата я целуват.

Децата на Цветелина Оланд бяха взети от норвежката служба за закрила на детето "Барневерн” по време на бракоразводното дело с бащата на децата й. Мотивите – те били силно привързани към нея, а майката била с по-висока интелигентност от бащата и можела да им повлияе. Синът и дъщерята на Цветелина бяха разделени и пратени в приемни семейства на 200 км едно от друго. Сега те са настанени при баща си. Вече месеци наред майката няма право да ги вижда и чува.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

България отделя 0,1% от БВП за електронно управление

Държавата инвестира 0,1% от Брутния вътрешен продукт за електронно управление, стана ясно по време на заседание на временната парламентарна комисия за установяване на хакерската атака в НАП. В сравнение, страните от Западна Европа инвестират между 0,6% и 0,8% от БВП, заяви директорът на държавна агенция „Електронно управление“ Атанас Темелков.

Правят нова компютърна гимназия във Варна

Частно училище по компютърно моделиране и компютърни системи, което в момента се намира на територията на Техническия университет във Варна, може да стане държавно. Това съобщи образователният министър Красимир Вълчев, който ще обсъди възможността с представители на Техническия и Икономическия университети.

Контейнери за стари дрехи ще има и в Русе

Контейнери за стари дрехи ще се появят скоро и в Русе. Общинските съветници одобриха на днешното заседание договор за сътрудничество между общината и дружеството „Хюманита“ за събиране и употребяване на текстил.