Цвета Караянчева: Българското училище доказа, че има ресурс и квалифицирани кадри

Цвета Караянчева: Българското училище доказа, че има ресурс и квалифицирани кадри

"В новите условия българското училище съумя да продължи своята просветителска мисия и да въведе адекватно обучение в електронна среда. То доказа, че има ресурс, мотивирани и квалифицирани кадри, които за много кратко време успяха да организират и обезпечат обучението на всички български деца". Това написа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева във Фейсбук по повод новата учебна година. 

Караянчева отбелязва, че "2020 година постави пред всички нас редица предизвикателства, породени от епидемията от коронавирус. Наложи се да променим своето ежедневие, да преосмислим и реорганизираме нашата работа, да бъдем по-отговорни към себе си и околните, по-човечни и по-добри".

"Мили ученици, Честит първи учебен ден! Бъдете любознателни и смело напредвайте в необятния свят на познанието! Уверена съм, че както и досега, по този път Вие неизменно ще получавате обичта и безрезервната подкрепа на Вашите родители и учители. На добър час през новата учебна година!", пише парламентарният шеф. 

По-късно председателят на парламента Цвета Караянчева информира във фейсбук, че е посрещнала новата учебна година в най-голямото средно училище в Южна България – СУ „П.Р.Славейков“, реновирано по ОП „Региони в растеж“ и удостоено с приза „Сграда на годината“ за 2019 г. „Образец за съвременно училище – модерно, иновативно, с мотивирани преподаватели и над 1 600 любознателни ученици. За 36-та поредна година бие първия училищен звънец в „Славейков““, написа в социалната мрежа Караянчева. „Започва една необичайна учебна година – година с нови правила и нови предизвикателства. Пожелах на всички тя да е присъствена, да се справят с новите предизвикателства, да са здрави, да учат и да се конкурират, защото животът обича смелите. На първокласниците пожелах да овладеят силата на Аз-то и Б-то и никога да не губят вълшебния ключ на знанието, а на учителите – да защитават със същата дарба и усърдие авторитета на най-благородната професия. Бъдете успешни, търсещи, можещи и нека силата бъде с Вас!“ С този емоционален призив завършва фейсбук поста на Караянчева.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.