0

Ц СКА победи с 3:1 "Динамо" (Москва) във втората си контрола от подготвителния лагер в Турция. Иван Турицов (23) от дузпа, Бисмарк Чарлс-Канцлера (45) и новото попълнение Маурисио Гарсес (87) бяха точни за „армейците“. Силите на втория във временното класиране на руската Премиер лига стигнаха единствено за почетното попадение на Иван Ордец (61).

ЦСКА победи с 3:1 "Динамо" (Москва) във втората си контрола от подготвителния лагер в Турция. Иван Турицов (23) от дузпа, Бисмарк Чарлс-Канцлера (45) и новото попълнение Маурисио Гарсес (87) бяха точни за „армейците“. Силите на втория във временното класиране на руската Премиер лига стигнаха единствено за почетното попадение на Иван Ордец (61).

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов остана доволен от своите футболисти и отчете, че бразилецът Гарсес и другият нов играч – колумбиецът Браян Морено, който не взе участие в мача, се нуждаят от време за адаптация.

„Положителното беше, че имаше много добра организация - в защита и в атака. Контролирахме мача почти през цялото време. За съжаление отбелязаха ни гол от едно неразбирателство, но трябва да се учим от грешките.

За вас Турицов може да е странен изпълнител на дузпите, но

в тренировките той доказа най-добра психическа устойчивост и като успеваемост е изключително добър

На този етап той е изпълнителят на дузпите.

Много е рано да говорим за Гарсес. Тепърва трябва да се възползва от времето за адаптация. Ние ще помогнем на него и Морено в това отношение и ще имаме нужното търпение, защото имаме и други крила, които може да използваме. Когато видим, че са напълно адаптирани, тогава може да разчитаме на тях“, заяви Младенов.

Той бе категоричен, че цената на Жорди Кайседо е 10 млн. лева.

„Стремим се да създадем конкуренция на всеки пост. Който е по-добър, той ще играе. Ще продължим да правим ротации. Към този момент няма кой да идва на проби, то няма и време да ги пробваме вече. До този момент не знам нищо за Кайседо. Може би ако дадат 10 милиона, ще се разделим с Жорди.

Имаме си цел, която следваме и Кайседо е част от тази цел. Дай Боже да успеем да преборим "Лудогорец" тази година. Ако не тази година - догодина на всяка цена трябва да го направим“, добави Екзекутора на "Ливърпул".

Проверката в курорта Белек бе изгледана от националния селекционер Ясен Петров. В първия си мач на турска земя „червените“ направиха 1:1 с полския Стал.