0

Д рама за света, забавление за палавите българи - в това се превърна пандемията COVID-19, погледната през призмата на сайтовете с еротично съдържание. Българите заеха престижното второ място в интереса към порно клипове с корона тематика, изоставайки малко след словаците и издухвайки много назад колумбийци, филипинци, фини и дори небезизвестните шведи.

Драма за света, забавление за палавите българи - в това се превърна пандемията COVID-19, погледната през призмата на сайтовете с еротично съдържание. Българите заеха престижното второ място в интереса към порно клипове с корона тематика, изоставайки малко след словаците и издухвайки много назад колумбийци, филипинци, фини и дори небезизвестните шведи.

Още с пламването на епидемията в Китай предлагането и търсенето се срещнаха в нова тематична вълна - еротични фетиши, свързани с COVID-19. Това вдъхнови стотици аматьорски двойки по цял свят да заснемат свои мръсни любителски филмчета с маски на лицето, шлемове и предпазни комбинезони в домашна обстановка. Така и така затворени, мнозина любители на силните еротични усещания решиха да монетизират затворения под карантина секс и се регистрираха в сайтове, които плащат за секс и еротика онлайн или изкупуват любителско видео. Така епидемията се превърна в изгоден начин за аматьори да изкарат някой долар от социалната изолация.


Посетителите на розовите портали веднага се ориентираха в новата тематика и започнаха ди търсят "премиери" от цял свят. В средата на февруари в някои сайтове търсачките регистрираха 17 милиона чуквания на тема корона и COVID-19. Един от водещите порно доставчици направи демографски срез на аудиторията, която търси новия фетиш "коронавирус" и се оказа, че на първо място по търсене в тази категория се пласират посетителите от Словакия със 119 процента. Това означава 119 на сто над средното за света. Веднага след словаците на второ място е България - ние сме 88 на сто над средното. Първата шесторка я затварят Ирландия, Малайзия, Сърбия и Австрия.


Според статистиките на сайтовете 18+ докато са спазвали указанията на щаба и са мачкали кривата на заболеваемостта, българите са навирили високо нагоре кривата на еротичния трафик. Причината е в ограничените реални контакти в сайтове като световния Tinder или българския Gepime. Много моми и ергени са наваксвали липсата на реален физически партньор в условията на изолация с видеофантазии. Работата от вкъщи и споделянето на целия ден със семейната половинка пък е ударила по секса между колеги и тайни извънбрачни връзки, смятат сексолози. Ако в периода преди вируса най-популярните часове за порно са били до 7 сутринта преди излизане на работа и към 23 преди лягане, то сега е регистрирано доста по-късно събуждане и пик в 13.00 - явно някои използват обедната почивка при дистанционната работа за други работи.