0

Б ившият кмет на Каварна Цонко Цонев отрече изказването на служебния министър на културата Велислав Минеков, че археологическият резерват с ранновизантийска крепост Яйлата не привличал туристи с друго, освен с възможността да се посмеят.

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев отрече изказването на служебния министър на културата Велислав Минеков, че археологическият резерват с ранновизантийска крепост Яйлата не привличал туристи с друго, освен с възможността да се посмеят.

След като пред медии проф. Минеков обяви реставрацията на крепостта за бутафорна, Цонев заяви, че „всичко тук е изрядно, има си документи“. Пред Нова телевизия той обясни, че служебният министър не е цитирал „правилната“ сума, похарчена по проекта. Според данните, съобщени от Минеков, за Яйлата са похарчени 1,6 млн. лв. За проекта трябвало да бъдат похарчени всъщност 1 130 000 лв., съобщава бившият управник на Каварна. Крайната сума била обаче със 170 000 лв. по-малко заради неустойка за забавяне.

Цонев изрази учудване, че „човек, който не е идвал, коментира“, като заяви, че очаква и повече туристи да посетят крепостта тази година именно заради вдигнатия шум.