0

Ф ренската компания Citroen превърна своя най-голям SUV - C5 Aircross в хибрид, който се зарежда в електрическата мрежа. Новият високопроходим модел може да бъде изцяло електрически автомобил в ежедневието и превозно средство с бензинов двигател, с което да се отправите на далечно пътешествие и дори високо в планината.

Френската компания Citroen превърна своя най-голям SUV - C5 Aircross в хибрид, който се зарежда в електрическата мрежа. Новият високопроходим модел може да бъде изцяло електрически автомобил в ежедневието и превозно средство с бензинов двигател, с което да се отправите на далечно пътешествие и дори високо в планината.

Новият Citroen C5 Aircross Hybrid предлага по-добра мобилност и практичност при ползване, благодарение на удоволствието от управлението в електрически режим, идеален за ежедневните маршрути, с автономен пробег от 50 км, осигуряващ лесен достъп до труднодостъпните градски зони в съчетание със свободата да преминете към използването на двигателя с вътрешно горене във всеки един момент, за по-дългите маршрути.

С емисии на CO2 от 39 г/км и разход на гориво от 1,7 л/100 км в цикъла WLTP, новият C5 Aircross Hybrid съчетава технологии и конкурентно ниски разходи при ползване. Новият хибриден SUV изминава ежедневните маршрути без вибрации, предлага висок комфорт на борда чрез подсилената изолация на акустичните предни многопластови стъкла, както и благодарение на окачването с прогресивни хидравлични възглавници и комфортните седалки, като по този начин създава типичното за класическите автомобили Citroen усещане за летящо килимче.

Новият Citroen C5 Aircross Hybrid предлага високи динамични показатели за върховно удоволствие от управлението в електрически режим със значителен въртящ момент от 320 Нм, който е наличен веднага. При ускорение се мобилизира цялата системна мощност от 225 к.с., която се предава на предната ос чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия. Времето за зареждане на батерията е ускорено и се осъществява за по-малко от 2 часа със зарядна станция Wall Box 32A с допълнително зарядно устройство от 7,4 кВт. В класически домашен контакт батерията се презарежда за една нощ, като интервалите варират между 4 часа от контакт 14A със серийно зарядно устройство 3,7 кВт и до 7 часа от стандартен домашен контакт 8A. Програмирането на зареждането се осъществява през сензорния екран в купето или през приложението My Citroen.

Интериорът на новия презареждащ се хибрид Citroen C5 Aircross Hybrid е семпъл и уютен, създаден да улесни ежедневието. В салона има интуитивен 12,3-инчов цифров екран, който предоставя на водача информация относно свързаните с хибридната система елементи, като уред за измерване на мощността, уреди за отчитане на гориво и електрически параметри, автономиите в електрически режим и в режим на използване на бензиновия двигател, диаграмата на енергийните потоци. Благодарение на интелигентното разположение на батерията за високо напрежение под задните седалки, новият Citroen C5 Aircross Hybrid разполага с три плъзгащи се накланящи се и сгъваеми индивидуални задни седалки с еднаква широчина, както и обем на багажника, който варира от 460 литра до рекордните в класа 600 литра.

Когато автомобилът се зарежда, на екрана се показва оставащото време до пълното зареждане в часове и минути, натрупаната електрическа автономия в км, степента на зареденост на батерията в проценти и скоростта на зареждане на батерията в км/ч. Първите доставки на новия Citroen C5 Aircross Hybrid са предвидени за края на първото полугодие на 2020 г. В Европа новият SUV ще бъде насочен към клиентите от средния ценови клас, като цените ще започват от 39 950 евро.