0

П рез 2017 година Citroen представи компактния SUV C3 Aircross, който покори клиентите със своя интересен дизайн с множество възможности за персонализация и богато вътрешно пространство с несравнима модулност. Моделът привлече клиенти с увеличения си просвет, големите колела, защитните протектори по каросерията и рейките на покрива. Сега на пазара идва обновеният Citroen C3 Aircross, който продължава настъплението си в един наистина силно конкурентен сегмент.

През 2017 година Citroen представи компактния SUV C3 Aircross, който покори клиентите със своя интересен дизайн с множество възможности за персонализация и богато вътрешно пространство с несравнима модулност. Моделът привлече клиенти с увеличения си просвет, големите колела, защитните протектори по каросерията и рейките на покрива. Сега на пазара идва обновеният Citroen C3 Aircross, който продължава настъплението си в един наистина силно конкурентен сегмент.

Още с появата си Citroen C3 Aircross предлагаше комбинация от компактни размери и щедро пространство в купето с функционален интериор за хората с активен начин на живот, които търсят повече удобство и модулност заедно с прецизно управление и пъргавина за ежедневна употреба.

Обновеният Citroen C3 Aircross се отличава с още по-изявена индивидуалност, по-модерен стил и по-висок статус, наред с повече комфорт в купето, по-голямо спокойствие и повече функционалност при ползване.

Най-голяма промяна във външния вид на обновения Citroen C3 Aircross е направена в предната част, която веднага привлича погледа с новите тесни фарове, наподобяващи очи на хищник. Новата предна част е с по-голяма конструкция и оставя впечатление за по-високо разположен преден капак.

Хромираните шеврони от логото на Citroen са изтеглени към горните LED светлини, които осигуряват още по-добра осветеност и безопасна видимост за водачите. В новата решетка е интегрирана сребристо-сива защитна кора с цветни елементи.

Програмата за персонализация на екстериора включва общо 70 възможни комбинации чрез 7 цвята на каросерията, четири цветови пакета, които включват оригинални и елегантни цветни елементи по издадените краища на предната защитна кора, на капаците на външните огледала и на малките задни стъкла, както и избор от два цвята за покрива - бял или черен.

Промените в профила и задната част на Citroen C3 Aircross са минимални и включват нови джанти с размер 16 и 17 инча с по-динамичен дизайн, с ефект на диамант или изцяло черни.

В интериора на обновения Citroen C3 Aircross още с влизането в купето прави впечатление новата централна конзола с голямо пространство за съхранение на вещи, което се затваря с плъзгащ се капак. В централната конзола е интегриран новият 9-инчов сензорен екран и навигационната система с функция Mirror Screen, съвместима с Android Auto и Apple CarPlay. Включени са също безжично зареждане на смартфон и асистент за връзка.

В салона има множество места за съхранение на вещи, които са разположени удобно за всички пътници, има малък рафт пред пътника отпред, в сгъваемия централен заден подлакътник са вградени поставки за чаши. На гърбовете на предните седалки има джобове, а в долната част на централната конзола са предвидени множество зони за съхранение.

За комфорта на пътниците в обновения Citroen C3 Aircross се грижат новите седалки, които осигуряват по-удобна позиция на тялото на водача и на пътниците, така че те да не се чувстват изморени дори след продължителни пътувания. Новите седалки се отличават със специална подложка и характерния шев за марката Citroen, като създават визуално впечатление за нежно и уютно омекотяване.

В новите седалки е интегрирана допълнително пяна с дебелина 15 мм, които се усещат веднага при сядане, подобно на топ матрак. За по-удобната позиция на тялото се грижат страничните опори, които поддържат тялото с средата на широките и щедро оразмерени седалки. В центъра на седалката е поставен слой с висока плътност и по-дебела пяна, която я прави по-удобна за по-дългите пътувания.

Обновеният Citroen C3 Aircross запазва всички свои водещи в класа характеристики като простор, модулност и светлина за още повече удобство и функционалност при употреба. Светлината в интериора навлиза свободно, благодарение на големите стъкла и панорамния отварящ се стъклен покрив.

Въпреки компактна дължина на каросерията от 4,16 метра, обновеният SUV предлага огромно пространство в купето. На предните седалки могат да седнат удобно хора с ръст от 1,50 до 2 метра, благодарение на множеството регулировки на волана и на седалките. На задните седалки има достатъчно място за главите и за краката на двама възрастни човека.

Новият Citroen C3 Aircross предлага функционална плъзгаща се задна седалка от две независими части с ход 150 мм, както и сгъваща се предна пътническа седалка, която осигурява товарене и транспортиране на предмети с дължина 2,40 метра като например мебели и спортно оборудване.

Обемът на багажника може да се увеличи от 410 на 520 литра, когато задната седалка е изтеглена максимално напред. При сгъване на задната седалка напред, товарният капацитет достига до 1289 литра.

Оборудван е с автоматична скоростна кутия за спокойно шофиране и висок комфорт

Обновеният Citroen C3 Aircross се предлага с редица икономични и динамични турбодвигатели. Базовият бензинов турбомотор е 1,2-литров 3-цилиндров PureTech 110 с мощност 110 к.с., съчетан с 6-степенна механична трансмисия. По-мощният 1,2-литров 3-цилиндров PureTech 130 със 131 к.с. е съчетан с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Дизеловите варианти са 1,5-литров 4-цилиндров агрегат BlueHDi със 110 и 120 к.с., като първият се предлага само с 6-степенна ръчна предавателна кутия, докато вторият се предлага само с 6-степенна автоматична трансмисия.

Тестовият Citroen C3 Aircross беше задвижван от добре познатия 1,2-литров 3-цилиндров турбобензинов двигател PureTech 130, който в тази конфигурация доставя 131 конски сили при 5500 об/мин и 230 Нм въртящ момент от 1750 об/мин. Тягата се предава на предните колела чрез 6-степенна автоматична скоростна кутия, която позволява ускорението от 0 до 100 км/ч да става само за 9,2 секунди, а максималната скорост достига 197 км/ч.

Малкият бензинов турбодвигател се оказа идеален вариант за задвижването на Citroen C3 Aircross. Като цяло колата върви много балансирано. Основната заслуга за това има отличният синхрон между двигателя и 6-степенната автоматична скоростна кутия, благодарение на които колата се управлява с лекота и се държи много предсказуемо. Разходът на гориво в градския трафик е 7,7 л/100 км, а на извънградски път със скорост 90 км/ч можете да го свалите до около 5,5 л/100 км.

Обновеният Citroen C3 Aircross предлага максимален комфорт при шофиране както в града, така и по магистралата. Мекото окачване перфектно филтрира всички дупки и неравности без никакви нежелани удари и вибрации в салона.

Седалките са високи и поради големите стъкла, шофирането и маневрирането в градски условия е наистина лесно, а сензорите за паркиране и камерата за заден ход помагат допълнително. Спортното и бързо шофиране не са силната страна на модела, тъй като воланът не предава твърде много обратна връзка от пътя, а в завоите колата се наклонява.

Обновеният Citroen C3 Aircross е оборудван с редица нови системи за безопасност и помощ при шофиране, включително асистент за поддържане на лентата, автоматично спиране, наблюдение на слепите зони, автоматично паркиране и задържане при потегляне по наклон. За да може да се справи с повечето терени, Citroen C3 Aircross е оборудван със система за контрол на сцеплението, която позволява на водачите да излязат от всички ситуации, независимо от външните условия. Чрез нея се регулира тягата към предните колела в зависимост от терена.

Началната цена на обновения Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 Feel е 34 585 лева. Модернизацията определено не е променила характера на Citroen C3 Aircross и той все още е функционален и много удобен компактен SUV. Благодарение на новата предна част сега моделът е още по-уникален и различен от конкурентите.

Технически характеристики

Citroen C3 Aircross PureTech 130 Feel Pack

1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател

6-степенна автоматична скоростна кутия

131 к.с. максимална мощност при 5500 об/мин

230 Нм максимален въртящ момент при 1750 об/мин

9,2 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

197 км/ч максимална скорост

6,1 л/100 км среден разход на бензин

137 г/км емисии на СО2

40 901 лева базова цена на модела