0

Ц ИК разреши екологът Тома Белев, който е кандидат за общински съветник за София от листата на "Демокрарична България", да бъде привлечен като обвинеям. Това става ясно от решение на ЦИК, публикувано на сайта на комисията тази вечер.

ЦИК разреши екологът Тома Белев, който е кандидат за общински съветник за София от листата на "Демокрарична България", да бъде привлечен като обвинеям. Това става ясно от решение на ЦИК, публикувано на сайта на комисията тази вечер.

То е в резултат на постъпило е мотивирано искане от главния прокурор Сотир Цацаров по-рано през деня, с което се иска Белев да бъде привлечен като като обвиняем по досъдебно производство по преписка на Софийска градска прокуратура.

Само преди няколко дни Белев бе повод за поредния скандал заради свое антисемитско изказване в социалните мрежи по арес на евреите. Последваха бурни реакции и дори призиви от страна на няколко политичекси партии той да се откаже от камапанията за местните избори. Депутат от ВМРО дори се закани да пусне сигнал срещу него в прокуратурата. Последва половинчато извинение от страна на самия Белев, отново в социалните мрежи.

Наред с Белев обаче , от прокуратурата искат и имунитета на още един кандидат от "Демократична България". Става дума за Йордан Децов, който е регистриран за кандидат за общинар в Плевен.