0

Ц ИК обяви официално членовете на Европейския парламент от Република България и връчи удостоверенията на избраниците по азбучен ред. 

ЦИК обяви официално членовете на Европейския парламент от Република България и връчи удостоверенията на избраниците по азбучен ред. 

Удостоверенията бяха връчени от председателят на ЦИК Стефка Стоева.

“Успех на всички. Нека да защитават интересите на България, така както обещаха по време на кампанията”, пожела Стоева на евродепутатите.

Ето ги по азбучен ред:

Александър Йорданов Александров ГЕРБ
Ангел Чавдаров Джамбаски ВМРО
Андрей Андреев Ковачев ГЕРБ
Андрей Гришев Новаков ГЕРБ
Андрей Петров Слабаков ВМРО
Асим Ахмед Адемов ГЕРБ
Атидже Байрямова Алиева ДПС
Ева Константинова Майдел ГЕРБ
Елена Николова Йончева БСП
Иво Христов Петков БСП
Илхан Ахмед Кючюк ДПС
Искра Димитрова Михайлова ДПС
Мария Иванова Габриел ГЕРБ
Петър Бойков Витанов БСП
Радан Миленов Кънев ДМ
Сергей Дмитриевич Станишев БСП
Цветелина Маринова Пенкова БСП

Ангел Джамбаски заяви, че ще продължи битка с „пакет мобилност“ и, че ще се постарае да договорят разумни условия за българските превозвачи. След това разговори със селското стопанство за субсидии, както и темата за нелегалнта миграция. „Има и други, които ще надграждаме“, допълни той.

Андрей Слоабаков пък заяви, че културата е неговият ресор и ще се постарае да бълграската културта и изкуство да бъдат представени във всички европейски държави, както и обратъното- тяхните култура и изкуство да бъдат представени в България. „Това не е сложно за правене. Аз имам концепция, не едва ли сега е моментът да вия казвам“, загатна той.

„Надявам се 17-те български ерводепутати да работят заедно за интересите на българскките граждани“, заяви от своя страна шефът на предизборния щаб на БСП в оставка Георги Свиленски. Той не пожела да коментира случващото се в ГЕРБ и оставката на Цветанов.