0

О чаква се днес ЦИК и "Сиела Норма" да подпишат  днес договора за поддръжката на машините за гласуване на за частичния вот на 27 юни и за парламентарните избори на 11 юли. Това заяви пред БНР изпълнителният директор на фирмата Веселин Тодоров, като отказа да влиза в детайли по договора

Очаква се днес ЦИК и "Сиела Норма" да подпишат  днес договора за поддръжката на машините за гласуване на за частичния вот на 27 юни и за парламентарните избори на 11 юли. Това заяви пред БНР изпълнителният директор на фирмата Веселин Тодоров, като отказа да влиза в детайли по договора

"Ще имаме забрана,  както по стария договор, така вече е въведена и в новия договор, абсолютна забрана за каквито и да било публични изявления. Тъй като всеки момент ще го подпишем, те много настояват да не говорим", каза Тодоров.

След изявление на Тодоров пред БНР, че от ЦИК поставят неизпълними условия, от комисията поискаха писмени мотиви от фирмата за промени в договора и на днешното заседание на комисията стана ясно, че в по-голямата си част те са изпълнени.

Междувременно днес по-рано стана ясно, че прогнозният тираж на бюлетините за вота е 6 711 000 броя, а 710 000 са за чужбина. Цената на бюлетината е около 21 стотинки. Секциите в страната, където ще има машини са 9401.