Чувалът с мишките

Чувалът с мишките

Ясно е, че битката за евроизборите започна! Шумно и с гръмки обвинения за корупция, гарнирани с уличаващи записи, със съмнителен произход.

И сигурно така ще продължи цяла година. Защото след тези избори наесен ще са кметските. Така че трябва да свикваме с този спектакъл, а политическите играчи трябва да са наясно, че са публични личности и не да се оправдават с намеса в личния живот, а да бъдат подготвени за неизбежните удари, които ги очакват.

Още отсега могат да се направят няколко извода. Един от тях е, че издънките идват предимно от държавни служители, които крепят местата си не с това, за което са назначени, а с използване на статута си за други цели, най-вече за лично облагодетелстване или да обслужват благодетелите си. Те са убедени, че дори и нищо да не правят, все някой ще свърши работата вместо тях. Важно е единствено тяхното да не се губи.

А това че може да умрат няколко човека от листата за чакащи, както се случи заради бездействието в Агенцията по трансплантации, това няма значение, защото щат не щат отгоре ще решат. Така стана и с майките на деца с увреждания, и с ТЕЛКовете и с много други болезнени недомислия.

Ще кажем направо, проблемът не е само в назначените калинки, а в самата организация на работата, в която липсват дисциплиниращи правила. Например една от прозиращите причини за скандала, разтресъл тази седмица държавата,е неверието в бързо съдопроизводство, ако бъдат поискани неустойки. От такива трусове няма да бъдат защитени нито сегашните нито бъдещите управници. Това, което трябва да се случи, е да се изчистят авгиевите обори. Прокуратурата влиза тук и там, както го прави в момента с ТЕЛКовете по места. Но ако не бъде подкрепена и от адекватна администразция, както и от бързо правораздаване, всичко ще отшуми като Костинбродската пушилка.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.